
Продукти:
пчелен мед “Олинеза”
тиква
канела
захар
вода
Приготвяне:
Предварително обелената и нарязана на средно големи парчета тиква слагаме в тенджера с вода да поври на котлона за около 10 мин. Преди да я изкараме изсипваме водата, оставяйки три пръста на дъното. Към нея прибавяме 3 с. л. пчелен мед и 1 ч. л. канела. След около минута изсипваме внимателно тиквата в тава, поръсваме малко захар и я слагаме да се запече във фурната за около 5-10 мин. Тиквата се сервира в чиния с няколко цели парчета тиква по средата, от едната страна слагаме няколко лъжици пасирана тиква и от другата още няколко от соса.
* * *
Рецептата е от конкурса
Кулинарни фантазии
Лесен сладкиш с тиква и ориз