Меню

Бамя яхния

12 октомври 2009 | 11:57 | Аз жената
Добави в любими
300 г прясна бамя (може и замразена)
2 картофа
2 моркова
1 глава лук
1 домат
3-4 суп. лъж. олио
2-3 скилидки чесън
1 ч. лъж. сол
1/3 китка магданоз
1 ч. лъж. червен пипер

Продукти
Приготвяне

Измийте и почистете бамята. В тенджера поставете около 2 ч. ч. вода и започнете да добавяте бамята – дългите нарязани на две, а по-малките – цели. Добавете почистените и нарязани на кубчета моркови, картофи, домат и лук. Поставете на умерен котлон до завиране и на слаб след това за около 30 минути. След като поври яденето 10-тина минути добавете червения пипер, чесъна нарязан на едро, олиото. С общо около 35-40 минути на слаб огън ястието е готово. Добавете сол на вкус.
Поръсете с нарязания на ситно магданоз.
Поднесете топло или охладено.
Добър апетит!

* * *

Бамя с домати
Свинско с бамя и картофи

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
rekshen salim ( преди 12 години )