Козметика и грим

Кожата ни – какво я съсипва

20.10.2009г. / 09 03ч.
Аз жената
Кожата ни – какво я съсипва

Кожата ни – толкова важна за красотата, а и за здравето на всяка от нас. Но, за жалост, има толкова вредни фактори, на които е изложена и толкова грижи изисква, за да е винаги във форма и да изглеждаме млади и здрави!

Ето кои са най-големите опасности, които грозят нашата кожа – ако ги познаваме, ще можем и да се предпазим от тях!

Слънцето
Да, да, много пъти е повтаряно, с всяка изминала година слънцето става все по-опасно за нас и нашата кожа и с незащитено излагане на слънце рискуваме много. Начина да се предпазим? Използване на крем минимум 30 фактор или най-доброто – да стоим на сянка!

Пушенето
Освен, че допринася за изсушаването й, за токсините в организма, за доста заболявания, пушенето не помага по никакъв начин на кожата и само прави така, че да изглеждаме стари и с посивяло лице.

Алкохолът
Да, дори да ви се услажда алкохолът, знайте – той не действа добре на вашата кожа. Той дехидратира кожата и с това я прави да изглежда стара и да изисква доста повече грижи от нормалното. Ако все пак не ви се разделя с чашата водка или Мохито за вечерта – поне изпийте чаша вода преди това.

Дехидратацията
Както вече споменахме – кожата има нужда от вода и ако не й я предоставяме посърва, става суха и сива. Много диетолози и дерматолози препоръчват да поемаме поне по 1,5-2 л вода на ден, за да сме във форма. Освен за цялостното ни здраве това ще помогне и на кожата ни да изглежда добре!

Захарта
Ех, сладичкото, толкова любимо на всички нас – за съжаление отново то е една от грозящите опасности за нашата кожа. Захарта пречи на колагена в кожата, който се грижи за това тя да е здрава и еластична. Ако обичате и похапвате повечко сладко има опасност да имате и повечко бръчки по лицето.

* * *

За моментален лифтинг ефект и дългосрочно оформяне на контура на лицето
Ботоксът – мода или необходимост
Защо се образуват бръчките?
Чист концентрат от синьо-зелено водорасло срещу стареене на кожата
Уникално откритие за по-стегната, по-мека, еластична и хидратирана кожа

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
tyrkyan ( преди 11 години )
ne sim siglasna i az ce ot zaharnite izdelia se obrazuvat bricki az siso yam vseki den sladki tova moze da e ot vizrasta ili povece ot grima vsicko tova koeto e napisano e ne vyrno za mene
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
20 rate up comment 3 rate down comment
Atanaska ( преди 11 години )
Не съм съгласна,че от захарните изделия се образуват бръчки. Аз почти всеки ден консумирам сладки изделия и по лицет си нямам нито една бръчка.Относно пиенето на вода по 2литра също не е вярно. Имам наблюдения върху хора които пият това количество вода и кожата им е отпусната съсухрена и набръчкана. Всичко това което е написано не е съвсем вярно.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време