Витамин C в различните зеленчуци

11.11.2009г. / 09 34ч.
Аз жената
Витамин C в различните зеленчуци

Свързваме витамин C основно с плодовете. Но истината е, че някои зеленчуци съдържат повече витамин C на 100 г дори от най-богатите на витамина плодове като кивито и касиса.

Бърза справка показва кои са зеленчуците, които е добре да консумираме повече и то в сурово състояние:

- Магданоз – 200
- Зелен боб – 150
- Брюкселско зеле – 75
- Карфиол – 60
- Зеле – 50
- Домати – 30
- Копър – 30
- Грах – 26
- Аспержи – 25
- Репички – 21
- Лук – 20
- Спанак – 15
- Картофи – 15
- Чесън – 14
- Маруля – 10
- Морков – 8
- Краставица – 8
- Печурки – 4
- Маслини – 0

* * *

Витамин C в различните плодове
Къде да намерим витамин C?
Витамините срещу депресията
Нарът – витаминната граната
Дали знаем всичко за витамините?
Полезното действие на плодовия сок
Грип и настинка при децата

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
МОНИКА ( преди 12 години )
КАКТО ОЧАКВАХ ПАК СА ЗАБРАВИЛИ ЧЕРВЕНАТА ЧУШКА. АМЕРИКАНЦИТЕ ОТДАВНА СА Я ПОСТАВИЛИ НА ПЪРВО МЯСТО ПО СЪДЪРЖАНИЕ НА ВИТАМИН С.НО В БЪЛГАРИЯ ВСИЧКО СИ ВЪРВИ ПО СТАРОМУ КАКТО ПРЕДИ 25 ГОДИНИ. ХОРА ЧЕТЕТЕ ПОВЕЧКО МОЛЯ!!!От редакцията:Не, отново Вероника Дамянова не ги е пропуснала:Време за витаминиНяма начин да имаме на заглавната страница на Аз жената всичко в един и същи момент. А съдържанието е толкова много, че и само препратки да правим, пак няма да се вижда всичко без да се търси.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар