Италиански актьор подлуди българките

17.11.2009г. / 15 37ч.
Мария Дуковска
Италиански актьор подлуди българките

Италианската кино звезда Лоренцо Балдучи официално откри фестивала Киномания 2009 в НДК. Младият актьор пристигна специално за премиерата на най-новия му филм - "Аз, Дон Жуан", с който фестът стартира на 13 ноември.

Лоренцо Балдучи впечатли публиката (най-вече дамите) не само с излъчването си, но и с прекрасното си превъплъщение във филма на Карлос Саура. Италианецът играе Лоренцо да Понте - либретистът, с който Моцарт работи по операта си "Дон Жуан".
Историческата драма, вплетена с класическа опера, предизвика бурните овации на публиката в зала 1 на НДК и даде обещаващо начало на престижната "Киномания".

Актьорът Лоренцо Балдучи е само на 27, а вече има над 20 филма зад гърба си и се е снимал със звезди като Моника Белучи, Катрин Деньов, Валерия Голино, Стефания Сандрели.
 
Играл е във филм на Кшищов Зануси, на Франко Дзефирели, както и в пет от най-популярните италиански сериала. А само преди три седмици в Италия бе премиерата на "Аз, Дон Жуан", за който го избира самият Саура.

Филмът може да гледате на 21 ноември (събота) от 20.00 часа в кино Одеон, на 22 ноември (неделя) от 18.45 ч. в Дом на киното и на 28 ноември от 18.45ч. в Евро Синема.

***
Предаваме на живо от "Ла Скала"
Кино за малки и големи
Изкуството да си жена

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
viviqn ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
viviqn ( преди 11 години )