“Пим-Пам” празнува 30-годишен юбилей

26.11.2009г. / 10 12ч.
Аз жената
“Пим-Пам” празнува 30-годишен юбилей

Детската музикална студия “Пим-Пам” навършва 30 години... и не остарява! Малките певци и нейният създател, композиторът Борис Карадимчев, ще отпразнуват своя юбилей на 29 ноември в предаването “В неделя с...”, което ще бъде излъчено на 3 януари 2010 г. по БНТ.

В Зала 2 на НДК, където ще тече купонът, ще се съберат не само настоящите певци, но и много от техните каки и батковци, лели и чичовци, майки, бащи – накратко, всички вече “пенсионирани” пимпамчета, чието детство е преминало с песните на “Пим-Пам”. Звезди от величината на Васил Найденов, Тодор Колев, Орлин Павлов и Ути Бъчваров ще се присъединят към пеещите “Честит рожден ден” и ще се наредят за парче от празничната торта.

Специален гост на водещия на предаването “В неделя с...” Димитър Цонев ще бъде композиторът Борис Карадимчев, който наред с филмовата, театрална и симфонична музика, продължава да общува с детето в себе си и вече три десетилетия създава и любими детски песни. Заедно с него и с “Пим-Пам” ще си припомним някои от незабравимите български песни, запечатали се в сърцата на няколко поколения и вечни хитове на детския състав – “Бяла тишина”, “Робинзон Крузо”, “Да бъдем различни”, “Има светлина” и др.

Първият български космонавт Георги Иванов също ще бъде сред гостите на юбилея, тъй като неговото име е свързано с малко познатата и любопитна история за измислянето на името на “Пим-Пам”. 

Канят се всички настоящи, бивши и бъдещи пимпамчета да дойдат в зала 2 на НДК на 29 ноември в 11 ч., за да се включат в празненството.

Вече 30 години “Пим-Пам” популяризира естествената, неповторимата, очарователната детска интерпретация на песни в различни стилове и жанрове. Децата в състава са на възраст от 4 до 14 години. Изкуството на “Пим-Пам” съчетава музика, танц и театър. И усмивки, естествено. И радост от музиката!

Голямата популярност на “Пим-Пам” се дължи на многобройните концерти в България и в чужбина, на предаванията по български телевизионни канали и радиостанции и на записите на наши изпълнения. “Пим-Пам” е изнасял концерти в цяла България, както и в Швеция, Германия, Дания, Унгария, Румъния, Турция, Италия, Франция, Словакия, САЩ и Пуерто Рико.
Сред колегите, с които “Пим-Пам” дели сцена са Софийската филхармония, ансамбъл “Оркестрал”, “Софийски солисти”, с прочути български поп и джаз изпълнители, сред които Васил Найденов, Тодор Колев, Михаил Белчев, Кръстьо Лафазанов, Димо от “P.I.F.”, Стоян Михалев, Ваня Костова, Орлин Павлов и др. С еднакво майсторство децата от “Пим-Пам” пеят детски песни, хитове от световната поп- и рок- музика, съвременни преработки на български фолклор и версии на творби на големите композитори от барока до наши дни. Централно място в репертоара на “Пим-Пам” заемат песните на Борис Карадимчев – композиторът, диригентът и основателят на детската музикална студия. Неговото творчество включва не само песните от техния репертоар, част от които са в учебниците по музика на българските деца. Той е автор и на едни от най-популярните български хитове, на музика за игрални и анимационни филми, за камерен и симфоничен оркестър. За музикалното обучение на “Пим-Пам” се грижи вокалният педагог Ирена Христова. С голям успех “Пим-Пам” изнася образователни концерти в български училища и участва в благотворителни изяви на обществени организации.

Песните на Пим-Пам можете да чуете в дисковете “Робинзон Крузо”, “Да бъдем различни”, “Златните хитове на XX-ти век”, “Бона сера, синьорина” и “Коледни песни и молитви”.

“Пим-Пам” изпълняват и песничката на българския детски портал Az-deteto.bg

* * *

Предаваме на живо от "Ла Скала"

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
terita ( преди 11 години )
Страхотни са! Толкова ритъм, никога не ти е скучно, когато ги слушаш и гледаш!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
emilia ( преди 11 години )