Той

Елтън Джон с концерт в София

06.12.2009г. / 17 32ч.
Аз жената
Елтън Джон с концерт в София

Брилянтният английски музикант и певец сър Елтън Джон ще зарадва българските си фенове с концерт у нас през 2010г. Новината долетя от далечна Англия и се разбра, че звездата ще изпълни някои от големите си хитове на 6 юни догодина от 20.00 часа, на стадион "Локомотив" в столицата.

Изпълнителят на „I’m Still Standing” и „Candle in the Wind” ще посети България в рамките на музикалния фестивал "Arena Muzika 2010, по покана на София Мюзик Ентърпрайсис.

Все още не са ясни подгряващите изпълнители за концерта на Елтън Джон, но затова пък билетите се пускат в продажба от 7 декември (понеделник), като цените варират от 60 до 150 лева.

Ще има и ограничено количество ВИП билети, които струват 200 лева.

Поради елитния характер на събитието и впечатляващата визия на концерта, за първи път у нас зоната на терена пред сцената ще бъде обособена като специален сектор със седящи места и по тази причина  капацитетът на стадиона ще се ограничи до 20 000 души.

Сър Елтън Джон е един от най-успешните музиканти на планетата, брилянтен британски композитор, текстописец и изпълнител, оставил огнена следа в световната музика.


 
През своята 40-годишна кариера, Елтън Джон продава над 200 милиона записи, което го нарежда сред най-успешните артисти на всички времена. Сингълът му "Candle in the Wind" е продаден в над 37 милиона копия, което превръща песента в най-продавания сингъл в историята на музиката. Сър Джон има над 50 хита в Топ 40, в това число седем последователни първи места в класацията за албуми на Съединените Щати. Носител е на пет награди Грами, Награда на Филмовата Академия на САЩ, Награда Златен Глобус и Награда Тони.

През 2004 г. престижното списание Ролинг Стоун го нарежда на 49-то място в класацията си на 100-те най-велики музиканти на всички времена. Някои от най-характерните черти на таланта и работата на Джон са неговият богат тенорен глас, оригиналното госпел звучене на пианото му, чувствителните оркестрални аранжименти и уникалното му сценично поведение.

***
Една нощ с Мадона
Италиански актьор подлуди българките

Коментирай
2 rate up comment 1 rate down comment
ел ( преди 11 години )
страхотен! много ми се ходи!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар