Приготвяне:
Белтъкът се разбива със солта. Добавя се захарта, канелата и ванилията, както и ореховите ядки. Всичко се разбърква добре с лъжица. На намазнена с олио хартия за готвене се поставят с лъжичка топки от сместа. Върху всяка топка се поставя половин орехова ядка. Ореховките се пекат на 180 градуса около 10 минути (до зарозовяване). Изваждат се от тавата след като изстинат. От тази смес се получават около 16-20 броя хрупкави и вкусни коледни ореховки.
Добър апетит!
* * *
Коледни меденки за елхата
Коледна и новогодишна трапеза
И още много коледни сладки работи
Коледни звездички
Коледни сладки с глазура
Коледни курабийки
Елхички и мечета
Празнични фигурки
Коледни меденки