Постна гъбена супа

28 декември 2009 | 10:10 | Аз жената
Добави в любими
250 г печурки
1/2 ч. ч. ориз
1 глава лук
1 морков
2-3 суп. лъж. олио
1/4 китка магданоз
червен пипер 1/2 ч. л.
черен пипер на вкус
сол
45 мин.

  • Порции: 2

Продукти
Приготвяне

Приготвяне:
Гъбите се почистват и нарязват на парченца. Половината се поставят в тенджера с 3 чаши вода. Към тях се добавя почистеният и нарязан лук и морков. След като поврат около 20 минути се свалят от котлона и се пасира.

Втората половина гъби се задушават с олиото и ориза. Добавят се 2 ч. ч. вода и се оставя да къкри докато ври другата част от супата. След като оризът е почти готов се добавя към пасираната супа.

Ако е много гъсто се добавя чаша вода. Оставя се да ври още малко. Подправя се с нарязания на ситно магданоз, червения и черния пипер и солта. Добър апетит!

Снимка: shc.hu

* * *

Кладница с лук
Всички рецепти със зеле на едно място
Грахова супа с гъби
Гъбена чорба

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
genadi ivanov ( преди 11 години )