Явно е, че сме си традиционалисти и наблягаме на свинското по Коледа и по Нова година – това показва анкетата на Az-jenata.bg за това какво се готви в българските семейства за посрещане на новата година. На първо място с 40% са пържолките – пълна класика в бранша! На второ място е прочутата гозба капама! А на трето – свинско по нашенски.
Едва около 12% от семействата у нас предпочитат пернати – пиле или пуйка пред свинското. Нещо специално готвят 10%, а нищо специално – 4% от семействата.
От анкетата ни узнаваме също любопитните факти, че едва около 4% посрещат новата година на гости, а други 8% – на ресторант.
С каквото и на трапезата да посрещнете 2010-та – нека тя е добра и благодатна за вас!!!
* * *
Всички рецепти за Нова година на едно място :)
Красиви и желани в празничната нощ
Облечете нова дреха на Нова година – чака ви успех