Тя, звездата

Алесия Д"Андреа: В България се чувствам като у дома

04.01.2010г. / 09 17ч.
Мария Дуковска
Алесия Д"Андреа: В България се чувствам като у дома

Младата звезда на италианската модерна музика Алесия Д'Андреа избра България като страна, в която също иска да се развива. Тя и продуцентите й, съвместно със "Старс рекърдс" представиха първия сингъл и видеоклип на Алесия Д'Андреа, предназначен специално за България. Песента се казва "8 o'Clock" и е написана от самата Алесия. Същото парче е и неин последен сингъл, излязъл в родната й Италия.

Младата певица често подкрепя световната организация за деца в нужда - "Save the Children".
За престоя си в страната ни и за кариерата си като млад изпълнител, Алесия разказа специално за читателите на Az-jenata.bg.

Кога за първи път разбрахте, че искате да се занимавате с музика?
На 6 години започнах да взимам уроци по пиано. Бях толкова малка, че не стигах педалите на пианото. Сама разучавах песни от детски филмчета и ги свирех. Музиката винаги ми е правила компания.
Никога не съм си казвала, че искам да стана певица. Случи се някак си естествено. От пианото към пеенето. От певица до автор на песните ми.

Какво ви накара да подкрепите каузата „Save The Children“
?
Една вечер в интернет видях един човек, който е бил малтретиран в миналото си, да разказва историята си пред камера. Възрастен човек, който като дете е бил малтретиран в лагери и обучаван да се бие. Тези деца са били отвличани в лагери, пребивани и принуждавани да бъдат малолетни войници. Тази история ме трогна много. Искаше ми се да направя повече хора съпричастни към този проблем. Така се роди песента Here he Comes”, която подкрепя въпросната кампания.

Новият ви албум е социално ангажиран, със силни послания. Може ли музиката да обедини света?
Да, много силно вярвам в това! Мисля, че когато човек има пред себе си микрофон има много по-голям шанс да бъде чут. Ако може по този начин да даде своето послание чрез музиката си това би било страхотно. Музиката може да има много приложения. Да забавлява, да те накара да се почувстваш по-добре и понякога защо не да те накара да се замислиш.

Какви са впечатленията ви от България?
Наистина много ми харесва вашата страна. Тук се чувствам като в къщи. Има страшно много общи неща между нас. Най-вече човешкия контакт ми харесва много. Мисля да направя тази връзка с България по-дълбока и по-сериозна. Съвсем скоро ще се видим отново.

Защо избрахте България, за да представите сингъла си “8 o’Clock”?
Моята музикална компания и аз мислим, че в страните от източна Европа ще се случи нещо голямо, ще има развитие. Много сме очаровани от изтока. С моите предшни музикални проекти вече съм идвала в страните от изтока. Била съм в Полша и Румъния. Решихме да започнем от България, като начална точка и съм щастлива да бъда подкрепяна в България от един отличен ПР и Мениджмънт. Компанията “Старс Рекърдс”, която се грижи за този проект.

Бихте ли работили с български музиканти?
Да! Вече се запознах с някои от тях и съвсем скоро ще има изненада. Мисля да направя дует с една голяма поп звезда от вашата страна. Съвсем скоро, ще чуете повече за този проект.

Вашето пожелание към българските ви почитатели?
Надявам се да успея да ви взема и вас в това пътуване. За мен ще бъде огромно удоволствие да сте на борда.

Коментирай
Свободно време