Меню

Рецепта за боб с наденица

4 януари 2010 | 11:00 | Аз жената
Добави в любими
2 ч. ч. зрял боб
1 глава лук
1 чушка (може и сушена)
1 морков
1 суп. лъж. червен пипер
1 ч. лъж. чубрица
1 ч. лъж. джоджен
1/2 китка магданоз
4-5 суп. лъж. олио
сол на вкус
2 чревца наденица

Продукти
Приготвяне

Сварете добре боба, като след първите две кипвания сменяте водата. Оставете добре да заври за около час на умерен огън. Добавете всички зеленчуци, нарязани на дребно, подправките, мазнината и оставете да поври още около 40-50 минути, докато всичко възвари добре. Нарежете наденицата на едри парчета и поставете във врящия боб за още около 10-15 минути. Поднесете парче наденица с боб, поръсено с магданоз.
Добър апетит!

* * *

Боб, леща, ориз – всеки ден!
Как да се справяме бързо с готвенето

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 4 rate down comment
Monika ( преди 12 години )
Mrazq bob napravo kato mu pomirisha mirizmata mi stava lo6o i dnes e neshastie mama che gotvi bob
отговор Сигнализирай за неуместен коментар