Меню

Круши в шоколад

21 октомври 2004 | 00:00 | Аз жената
Добави в любими
Круши в шоколад

Приготвяне

Продукти:
За 2 порции.
2 средно големи круши
100 гр пудра захар
1 парченце канела
1 дафинов лист
8 зрънца черен пипер
1 лимон

За соса:
100 мл сметана
2 ч. л. масло
1 с. л. кафява захар
50 гр тъмен шоколад

Приготвяне:
Измийте крушите и ги поставете вертикално в съд плътно една до друга. Залейте ги с вода, за да прецените колко ще ви трябва за соса. Излейте водата и в нея добавете канелата, дафиновия лист, черния пипер. Сложете на огъня, докато кипне. Изстискайте лимона. Поставете крушите в сиропа и сложете да се варят 15-20 минути.
За да направите соса сложете сметаната, маслото и захарта в малка купичка и загрейте, но не до кипване. Добавете ситно нарязания шоколад и разбъркайте. Със соса полейте извадените и поставени в малки чинийки круши.

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай