Меню

Класическа супа топчета

13 януари 2010 | 11:25 | Аз жената
3 от 2 гласа
Добави в любими
100 г кайма смес
1 картоф
2 моркова
1/4 глава керевиз
1 глава лук
1 ч. ч. прясно мляко
1/2 ч. ч. ориз
сол на вкус
черен пипер
1/4 китка магданоз
60 мин.

  • Порции: 4-5

Продукти
Приготвяне

Почистете зеленчуците и нарежете на кубчета. Поставете 500 мл вода да ври. Добавете зеленчуците. След завирането започнете да оформяте топчета от каймата смесена с черен пипер и поставяйте във врящата супа. Добавете и ориза. Оставете да ври за около 25-30 минути.
Добавете солта и магданоза, както и прясното мляко в края, няколко минути преди да свалите от огъня.
Добър апетит!

Снимка: istock

 

 

* * *

Грахова супа с гъби
Турска пилешка супа
Супа топчета в зелено

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай