Меню

Пилешко с бяло вино и зеленчуци

16 януари 2010 | 09:15 | Аз жената
2 от 2 гласа
Добави в любими
400 г бяло месо от пиле
1 ч. ч. бяло вино
2 чушки
4 моркова
2 тиквички
200 г грах от консерва
2-3 суп. лъж. масло
1/3 китка магданоз
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Месото се сварява. Изважда се и се отцежда от бульона. Нарязва се на кубчета. Всички зеленчуци се почистват и нарязват на кубчета. В дълбок тиган се поставя маслото и след като се загрее леко се запържва пилето, след което се добавят зеленчуците и бялото вино и се покрива с капак, за да се задуши всичко. От време на време се разбърква. Когато зеленчуците са добре задушени и водата от тях е извряла сместа се сваля от огъня и се поръсва с нарязания на ситно магданоз и се овкусява по желание.
Добър апетит! :)

* * *

Пълнено пиле по италиански

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай