Меню

Пъстърва с бекон

20 януари 2010 | 11:03 | Аз жената
4 от 2 гласа
Добави в любими
4 пъстърви 
1 глава лук 
100 г гъби печурки 
200 г бекон 
4 суп. лъж. масло / олио 
3-4 скилидки чесън 
1/2 ч. ч. орехи 
щипка мащерка 
сол и черен пипер на вкус

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

Почистете и измийте рибата.
В мазнината задушете нарязаните на ситно лук, гъби и чесън. Добавете орехите и подправките. С тази плънка напълнете рибата.
Нарежете бекона на дълги ленти. Завийте рибите спираловидно с лентите бекон.
Загърнете всяка риба отделно в алуминиево фолио. Запечете в умерена (180 градуса) фурна за около 30 минути.
Поднесете с варени или задушени картофи. Гарнирайте с копър и лимон.
Добър апетит!

Снимка: thinkstock

* * *

Картофена салата
Пикантна картофена салата
Картофи с масло
Ефектна картофена салата
Салата от картофи с майонеза

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай