Меню

Талиатели със сьомга

25 януари 2010 | 10:18 | Аз жената
Добави в любими
1 парче сьомга (около 400-500 г)
1 пакет талиатели
1 малко бурканче сос песто
3-4 с. л. настъргано сирене пармезан (и допълнително за поръсване – на вкус)
2 с. л. мед
2-3 с. л. соев сос
Сол, чер

Продукти
Приготвяне

Сваряваме пастата според указанията на опаковката.
През това време:
Нарязваме сьомгата на малки парченца и я изсипваме в намаслен дълбок тиган. Добавяме меда и соевия сос и малко вода (така, че рибата да се задуши, а не да се пържи) Бъркаме докато рибата се овкуси равномерно и стигне ниво на готовност (около 8-10 минути) Накрая добавяме бурканчето песто, настъргания пармезан и доовкусяваме. Отцеждаме пастата и я изсипваме в соса заедно с чаша от водата, в която сме я варили.
Разбъркваме добре и сервираме горещата паста, поръсена с още пармезан.
Отива си идеално с добре охладен триминер.

* * *

Интервю с авторката на рецептата
Талиатели с гъби и пиле
Сос за талиатели и пелмени

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Radi ( преди 11 години )
Ммммм, звучи страхотно вкусно. Ще пробвам.Благодаря за чудесната рецепта!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар