Козметика и грим

Топ съвети за красив маникюр

27.01.2010г. / 12 14ч.
Мария Дуковска
Топ съвети за красив маникюр

Прическата, гримът и хубавият маникюр са неизменна част от външния ни вид, за която трябва да се грижим старателно. При общуването с хора, едно от първите неща, които се забелязват, е добре поддържаният маникюр. Има няколко важни правила, които специалистите съветват да спазваме, ако искаме да имаме красиви нокти.

\n

Хигиената
Задължително е честото миене на ръцете, както и почистването под ноктите. Едно от най-замърсените места на тялото ни се крие именно под ноктите. Затова внимателно почиствайте ръцете, когато започвате да правите маникюра си.

\n

Блясък на ноктите.
За здрави и блестящи нокти е препоръчително да ги натриваме с лимон или портокал. Лимонът е природна панацея за редица заболявания, но е също така и верен помощник в разкрасяването.

\n

Как?
Взимате половин лимон и започвате да триете ноктите си в него. Правете това два-три пъти седмично, по 15 минути, докато гледате нещо по телевизията. Ефектът е гарантиран – здрави и красиви нокти!

\n

Кожичките.
Специалистите са единодушни, че е по-добре в домашна обстановка да не изрязвате сами кожичките на ноктите си. Това може да ви докара само някоя инфекция или обезобразяване. Ако правите сама маникюра си, използвайте инструмент, за да избутате кожичките към основата на нокътя. Това е достатъчно.

\n

Полиране.
За здрави и лъскави нокти е хубаво плочката да се полира. Така се изглаждат естествените грапавини по нокътната плочка. Но, когато това се извършва не от специалист, има риск плочката да се протрие и това да доведе до падане на нокътя. Ако сте се сдобили с полираща пила и искате да я ползвате сама, бъдете изключително внимателна. Полирайте с леки и плавни движения, като непрекъснато наблюдавате какъв е ефектът. За по-дълготраен ефект, полирайте по малко, но по-често.

\n

\n

Топ лак.
Винаги завършвайте направата на маникюра с топ лак, който за по-дълго време запазва ноктите ви в перфектен вид. Не забравяйте, че хубавият маникюр е идеален, когато и ръцете ви изглеждат добре. Затова не пропускайте да ги намажете с хидратиращ крем, като леко ги масажирате.
Така завършва разкрасителната сесия на прекрасен маникюр!

* * *

Модата в маникюра за 2009/2010
Дамският маникюр през погледа на жени и мъже
Декоративен маникюр
Декоративен маникюр II

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
patrisiq ( преди 11 години )
az mnogo obojavam vashiq sait za manikiurzashtot e kasmet chrli :D :O
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Здраве и красота
Свободно време