Улесняват приема на деца от яслите в детските градини

01.02.2010г. / 17 42ч.
Аз жената
Улесняват приема на деца от яслите в детските градини

Министерството на здравеопазването подготвя промени, които да улеснят приема на децата от яслите в детските градини. Те се извършват в Наредба 26. След навършване на тригодишна възраст родените от 1 януари до 30 юни деца ще се изписват от яслите от 1 до 20 юни. Родените след 1 юли ще бъдат изписвани от 1 до 15 септември. Ако детето има осигурено място в детската градина, то ще може да напусне яслите по всяко време. Това се предвижда в проекта за изменение на Наредба № 26. С тези промени ще се реши проблемът с настаняването на навършилите 3-годишна възраст деца от яслите в детските градини.

* * *

Моето дете тръгва на детска градина
Семейни помощи за деца

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
мама ЦвЕтЕ ( преди 11 години )
То това добре, да речем. Но как стои този ОТВРАТИТЕЛЕН проблем с летните месеци. Бясна съм на тези управници, които са го измислили да се затварят градините за по месец два през лятото. Детето ни ходи на ясла до края на месец май, след това на детска градина /която е близо до нас, и ще бъде постоянна/ - месец юни, а за месеците юли и август трябва да ходи на трета градина. Питам това приемливо ли е? Докато свикне от яслата на първа градина, след един месец на втора градина. Едва ли съществува по-*** система. Това са ДЕЦА те имат ДУШИ които биват разбивани на крехката възраст ТРИ години. Трябва да се нанесат сериозни корекции в тези програми и проекти. Дано някой от високо прочете тези редове!Дай Боже!!!Амин!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
една майка ( преди 11 години )
Така както е написана новината съвсем не става ясно, че "с тези промени ще се реши проблемът с настаняването на навършилите 3-годишна възраст деца от яслите е детските градини"! Това, което става ясно е, че родените през първата половина на годината ще бъдат изписвани от яслите до 20 юни. Никъде не се казва, че тези именно деца веднага ще могат да кандидатстват за влизане в детска градина (без значение ще има или няма да има места за тях там)! Защото настоящата практика е именно детските градини да приемат деца според учебната година, която почва от септември. Е, от 20 юни до 15 септември са 3 месеца... Та и с тези нови промени на тези деца се гарантира 3 месеца да бъдат ни в ясла, ни в градина....Колкото до напускането на ясла - то и сега всяко дете може да си напусне когато родителите му пожелаят - никой не го спира с нищо."Поздравления!" за поредната недомислица!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар