Продукти за блата:
1 масло – 120 г
1 шоколад – 120 г
2 суп лъж ром
8 яйца
1 и 1/2 ч. ч. захар
1 ч. ч. брашно
1 пакетче царевично нишесте – 80 г
2 суп. лъж. какао
1/2 ч. ч. смлени орехи
1 бакпулвер
Приготвяне:
Разтопете шоколада и маслото на водна баня. Разбийте жълтъците със захарта и постепенно добавете разтопените масло и шоколад, към тях добавете и рома. Разбъркайте добре. Добавете брашното, нишестето, какаото и бакпулвера. Разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Добавете и орехите, а след това и разбитите на сняг жълтъци. Поставете в намазана тортена форма и печете около 50 минути на 180 градуса. След като изстине блата изрежете във формата на сърце и след това разрежете на две.
Продукти за крема:
100 мл течна сметана
120 г / 1 пакетче масло
1 ч. ч. пудра захар
1 ванилия
Приготвяне:
Разбийте всички продукти до пухкав крем. Намажете от крема между двата блата и отгоре и поставете в хладилник да стегне. Подгответе фондан, оцветете в розово и разстелете кора с размер добър, за да покрие тортата отгоре и от страни. От останалия фондан направете сърчица за украса. Оформете тортата по указания начин.
Поднесете с много любов и пълна чаша добро настроение!