Уникален метод за преодоляване на стреса от Михаил Лежепеков

18.02.2010г. / 16 36ч.
Аз жената
Уникален метод за преодоляване на стреса от Михаил Лежепеков

Защо си пожелаваме здраве, любов и успехи, а страдаме от болести, конфликти и грижи?
Как сме се раздвоили в себе си и Умът ни не чува нашето подсъзнание, нещо повече – те са в конфликт?
Защо мечтаем за щастие, а сме хронично нещастни?

Отговорите на тези въпроси се намират в книгата на Михаил Лежепеков “Как да управляваме съдбата си”.
Но най-вече! За първи път! Авторът разкрива тайните на промяната на информацията и ако ги разберем, ние променяме своето настояще, а от там – и бъдещето си.
И безспорно! Както и в другите си книги авторът обяснява, че най-важно е да спрем деградацията и да се ориентираме в емоциите си, защото точно те ни пречат да се превърнем в Разумни Хора.

Михаил Лежепеков е известен руски психолог-практик, почетен доктор на психологическите науки. От 1982 г. той популяризира уникален метод за преодоляване на стреса. През 1988 г. създава лаборатория “Екология на човека”, а година по-късно организира Международно обществено движение “Екология на човека” с девиз “Да не се лекуваме, а да се научим да бъдем здрави!”.
През 1991 г. открива образователен център “Екология на човека”, в който обучава хора да се борят с тежки стресови проблеми. Такива центрове са открити в Латвия, Естония и Русия.

Главното откритие на Михаил Лежепеков е, че стресът се закрепва у човека чрез обида. И изходът е само чрез Прошка. За това откритие психологът има патент в Латвия и Русия. Неговият метод се използва при работа с хора, пострадали от терористични актове, при деца с увреждания и работници от социалната сфера, където е много висок стресовият фон.
Откритията на Михаил Лежепеков за природата на емоциите са в основата на неговите книги, станали психологични бестселъри. Те са издадени в Русия с многохилядни тиражи, а също така са преведени в Латвия, Естония и САЩ. “Как да управляваме съдбата си” е петата му книга на български език.

Михаил Лежепеков работи активно и като социолог и културолог, автор и изпълнител е на песни.

Издателство “Дамян Яков”
Корична цена: 8 лева

* * *

Самоусъвършенстване с "Мъдро сърце" на Джак Корнфийлд
Промяната започва от действието, казва “Малка книга за реалността”

Коментирай