Свободно време

Най-вкусните градове по света

19.02.2010г. / 10 24ч.
Аз жената
Най-вкусните градове по света

Пътуваме все повече. Ако сме от тези, които си падат по хапването или са изискани гурме любители е добре да знаем кои са най-вкусните градове по света. Класацията е направена от Форбс. За най-вкусни градове са били оценени 50 града от цял свят. Въпросите са зададени на 10 000 души от 20 държави.

Париж
Париж е Номер 1 не само по вкуснотия, както се знае и все пак заема мястото и на най-вкусен град. Освен с прекрасните си сладкиши, произвеждани от почти всяка квартална сладкарничка, Париж се нарежда на първо място и с най-вкусни пържола с пържени картофки, според авторитетната класация.

Рим
“Виж Рим и умри” се казва. Е, освен да се види, очевидно Рим си заслужава и да се вкуси, според класацията, която го поставя на второ място. Кои са основните деликатеси там е повече от ясно – пицата, сандвичите Капрезе и сладоледа.

Токио
На трето място е поставена японската столица с безспорно известните сашими и рулца робатаяки, както и класиката – телешко с лук, гарнирано с ориз.

Следват Барселона, Мексико сити, както и три китайски града – Хон Конг, Пекин и Шанхай.

Е, почитателки на вкусната храна – ако до момента сте имали колебания – вече можете ясно да очертаете дестинациите на своите вкусни пътешествия!

* * *

Пътуваме ли в чужбина?
Мечтаят ли пътуващите в самолет за случайни срещи?

Коментирай