Меню

Солени курабийки без яйца

19 февруари 2010 | 16:28 | Аз жената
4 от 3 гласа
Добави в любими
1 ч. ч. кисело мляко
2 ч. ч. брашно
1 ч. л. сода бикарбонат
150 г сирене
2-3 суп. лъж. олио

Продукти
Приготвяне

Смесете содата с киселото мляко и разбъркайте с брашното. Добавете натрошеното на едро сирене. Разбъркайте.
С намазнени в олио ръце оформете курабийки и поставете върху намазана предварително тава.
Печете около 15-20 минути на 200 градуса фурна.
С тези съставки излизат около 10-12 пухкави и вкусни курабийки – идеална закуска за малки и големи.
Добър апетит!

* * *

Класически мекици с пудра захар
Бързи питки със сирене
Бърза неделна закуска

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
марина ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
Десислава ( преди 11 години )
Подобна е на рецептата ми за бухти. Невероятно вкусно се получава!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Мая ( преди 12 години )
Стават страхотни!В къщи ги наричаме "сиренки".Лесно,бързо и вкусно-това е !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
шани ( преди 12 години )
това не са курабийки, по-скоро солени питки, но са хубави, аз ги знам от майка ми.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар