Мода

Най-актуалната прическа

22.02.2010г. / 11 18ч.
Аз жената
Най-актуалната прическа

Помните ли как като дете майка ви сплиташе косата ви на дебели плитки? Оказва се, че тази мила картинка се завръща в модния свят, и то с голяма сила.

Известните имена в дизайнерските среди, залагат именно на сплетената коса като прическа в последните си дефилета.

Плитки, рибена кост, всякакъв тип сплетена коса, е сред най-актуалните акценти в прическите сега.

Модният подиум подсказва, че тази пролет сплетената коса определено ще властва и диктува тенденциите. Напомняйки ни за детството, известни модели дефилират с различни типове прически, но с едно общо нещо по между си - плитката. От по-небрежни и романтични прически до по-сложни кокове с усукани кичури и плитки.

За радост, сплитането на косата е изключително лесно и възможно в домашни условия. За да бъдете в крак с модата, не се налага задължително да посетите коафьор, а просто да си направите една или повече плитки.

Първо трябва да разделите косата на две симетрични части, като започнете да ги преплитате едно през друго, а за финал можете да сложите красива цветна панделка. За „по-непокорна" коса, използвайте предварително продукт за заглаждане на косъма.

Интересен и много лесен вариант за прическа е просто да сплетете един кичур от едната страна на главата (дебелината му зависи от вашите предпочитания) и да го преметнете. Така той изглежда като естествена диадема, само че от коса :)

***
Късите коси са хит за 2010-а
Да се погрижим за косата
Асиметричните и ярки дрехи са на мода

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
АЗ ( преди 11 години )
О! значи аз съм модерна от доста години :)))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар