Свободно време

Видеоигра учи на безопасен секс

25.02.2010г. / 10 12ч.
Аз жената
Видеоигра учи на безопасен секс

Канадската организация за обществено здраве пусна в сайта си образователна он-лайн игра за подрастващи под името “Приключение в града на секса”(Adventures in Sex City), съобщават канадски медии.

Играта представлява комикс, в който главен герой е лошият Сперминатор. Той е носител на различни инфекции, които се предават по полов път. Сперминаторът се опитва да зарази със спермата си целия град.

Играчите имат възможност да си изберат един от четирите супергерои, които са от “Бандата на секса” и да се бият със злодея.

Един от героите е учен, който се е посветил на разработката на идеалния презерватив, но заради авария в лабораторията не може да завърши експеримента си. Вторият е нисък на ръст младеж, на когото се подиграват в училище. Той съчувства на всички, които като него са подложени на присмех. Третият герой е девойка-девственица, която вярва в голямата любов и проповядва въздържание до брака. Последният – четвърти герой е водещата активен полов живот млада жена, която след като се е излекувала от полово предавана болест редовно ходи на профилактични прегледи за инфекции и рак на шийката на матката.

Героят в играта е длъжен да даде отпор на стрелящия в него със заразена сперма Сперминатор с “презервативен щит”, който се появява при правилен отговор на въпрос за полово предаваните болести. Ако героят е отговорил правилно на 25 въпроса, Сперминаторът оздравява. Освен това по време на играта периодически се появяват “маниаци на митовете”, които опровергават разпространени заблуди за половите инфекции.

В създаването на концепцията за играта са взели участие 16 местни тийнейджъри на възраст от 16 до 20 години. С тяхна помощ са намерени най-подходящите начини, за да се привлече вниманието на подрастващите.

* * *

Хламидията е най-често предаваната полова инфекция и причина за стерилитет
Кондомът - приятел на жената
За презервативите и оралния секс
Секс без презерватив – удоволствие или лудост

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Meл ( преди 11 години )
А от Син Сити знаят ли, че са им взели и името, и логото? Питали ли са,така,Франк Милър за разрешение?Като цяла концепцията е зле, нещо друго трябва...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
ELY ( преди 11 години )
bix iskala da imam tozi film1 ideqta e straxotna1 balgarskite tiinedjeri imat kre6tq6ta nujda ot takava igra1
отговор Сигнализирай за неуместен коментар