Тя, звездата

Невена Цонева: Знаех, че ще стана певица

01.03.2010г. / 09 10ч.
Мария Дуковска
Невена Цонева: Знаех, че ще стана певица

Невена Цонева стана известна на публиката като първия Мюзик айдъл на България. Младото момиче успя да покори зрителите с чар, емоция и прекрасен глас. След като победи в музикалното шоу, Невена завладя публиката с няколко супер успешни хита - „За тебе песен нямам“, „Жестока“ (дует със Слави Трифонов“, „Името ми“, „Zoom“ (заедно с Мариус Мога от „Моранди“).

Невена издаде дебютния си албум „Без страх“ през 2007г., продуциран от музикалната компания „Вирджиния Рекърдс“. След няколко бурни медийни скандали и размяна на обвинения, младата певица изненадващо напусна компанията през 2009-а.

Потърсихме Невена за коментар за случилото се с нейните продуцентите и я попитахме кога отново ще я видим на сцената. Защото тя е един от най-успешните и талантливи български изпълнители, и определено липсва на публиката...

Работите ли над нов музикален проект и какъв е той?
Да, работя върху някои неща, но все още не мога да издам нищо, тъй като не са финализирани. Когато съм готова със следващите си стъпки ще стане ясно.

Изписа се много за вашия конфликт с „Вирджиния Рекърдс“. Дали може да кажете защо точно се случи разрива между вас?
В общи линии загубихме доверие помежду си и се породиха прекалено много усложнения във взаимоотношенията ни, а аз нямах желание повече да работя под натиск. Това за мен вече е минало и нещата, към които се стремя сега, са нови и комерсиални песни, и най-важното – хората да ме виждат такава, каквато съм, а не такава, каквато някой на всяка цена е решил да бъда. Сега съм щастлива.

Кой Ви продуцира сега?
На този етап нямам договор с никого, но много скоро това може да се промени...

Каква мечтаехте да станете като малка?
В интерес на истината, когато бях малка, т.е. 5-6 годишна, се бях зарекла никога да не ставам певица. Бях много свита и притеснителна и не можех да си обясня как може човек, който се изявява пред толкова много хора и под такива силни прожектори, да не „умира от притеснение”. Но съдбата си знае работата... малко след това открих, че пеенето ми се отдава и гласът ми започва бързо да се обработва и развива, а това ми даваше голям стимул. От тогава до този момент не съм се занимавала с нищо друго освен с музика. И думата не е – „мечтала”, аз бях „сигурна”, че ще стана известна певица!

Любим цвят? Песен? Вкус? Място?
Много обичам лилаво, ужасно харесвам „Is this love” на Whitesnake, обожавам вкуса на млечните продукти, усещането да съм с любимия човек само сред природа е незаменимо.

За какво мечтаете да ви се случи през 2010-а година?
Искам да направя поне 10 хита!

Кой е музикантът, който ви вдъхновява?
Венелин Венков е най-голямото ми вдъхновение!

Бихте ли работили извън България?
Със сигурност, но за да се случи това, ще се стремя към авторски песни, а не към кавъри.

Какво все още не ни достига, за да нямаме световна музикална звезда от България?
Проблемът не е, че не ни достига нещо, а че повечето български изпълнители се опитват да подражават на западните, вместо да направят нещо различно. За мое огромно съжаление, това ме води до извода, че ни е срам от това, че сме българи. Един прост пример: как българин ще направи впечатление на негър с негърско пеене или как един негър ще пробие в България с народно пеене? Отговорът е – никак. Трябва да се стремим към различното и индивидуалното, а не да копираме.

Налага ли се да правите компромиси заради професията Ви?
Да, и това е съвсем нормално. Внимавам винаги да се наспивам, защото сънят е най-важното за гласа, алкохолът и цигарите също са много вредни. Старая с да не ходя в запушени помещения или заведения, а алкохол си позволявам твърде рядко и по малко, и никога преди участие. Голям компромис е личното време с роднини и близки, случва се много рядко.

Пожелание към читателите на Az-jenata.bg?
На читалите на Az-jenata.bg пожелавам само положителни мисли и повече смях. Това е формулата за хубав живот!:)

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
lili ( преди 11 години )
Невена ме грабна още в първия Мюзик айдъл иот тогава си я обичам. Много бих искала да я видя в Перник. Харесах визията й, харесах държанието й на сцената, както и расъжденията по много въпроси. Затова си я обичам !
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
atanas ( преди 11 години )
Zdravej neven4e!!!Mislq che nqma qki kompozitori tova e.kak iska6 da si sebe si nqma nachin.a inache kato si dojde6 obadi se na chicho NASKO shte ti kaja kakvo ti trqbva da postignesh uspeh!!!AZ TI GO POJELAVAM NAJ ISKRENNO!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
NEVENA ( преди 11 години )
SASHTATA PESEN E I MOQTA LUBIMA.TI SASHTO SI MNOGO DOBRA NALI Slavi kaza,che veche si profesionalist.USPEX.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Yoana ( преди 11 години )
O6te ot samoto na4alo mnoga mi haresa Neven4eto,nadqvam se da produljava da tvori i da e vse taka luchezarna OBICHAM TE:))
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време