Мода

Тенденциите в пролетно-летния маникюр за 2010-а

01.03.2010г. / 10 10ч.
Мария Дуковска
Тенденциите в пролетно-летния маникюр за 2010-а

Първото нещо, което всеки забелязва при контакт, без съмнение, е добре поддържаният маникюр. Красиво оформените нокти са важна част от нашия външен вид и не бива да ги пренебрегваме. Сега, когато си отиват последните зимни дни, е време да погледнем какви ще са модните тенденции в маникюра през сезон Пролет/Лято 2010.

Специалистите вече обявиха като водеща тенденция в цветовете телесните и нежни тонове. Това означава да забравите за перлените и гланцирани оттенъци в лаковете през идващото топло лято. Ако искате да сте в крак с модата и държите да сте с перфектен маникюр, ще трябва да избирате по-неутрални цветове като бледо кафяво, нежно розово или бежово, което съвсем не значи те да изглеждат скучни. Винаги може да разнообразите вида на ноктите си (или по-скоро вашият маникюрист ще го направи), като експериментирате с различни декорации, рисунки или инкрустирани камъни.

За бизнес дамите вечно актуален и неизменен е френският маникюр. Тъй като в ежедневния контакт с хора, особено от бизнес средите, външният вид е изключително важен, е по-добре да не изневерявате на този тип маникюр. За да го направите по-интересен, може да добавите към него фини камъчета или лека декорация. Дамите, които обичат експериментите, могат да заместят белия цвят с черен във френския маникюр. Той ще добави нотка на авангардност във вида ви, но без да е прекалено ексцентричен. Специалистите твърдят, че този тип маникюр е изключително ефектен.

Само цвят лилав 

Безспорно хитовият цвят за 2010-а година е лилавият. Дрехите, обувките, всякакъв вид аксесоари и разбира се, красивият маникюр ще бъдат хит, ако са оцветени в люляков цвят.
Модните асове неотдавна потвърдиха, че има завръщане към лилавия цвят и виолетовото. Този цвят може да съчетаете с интересна декорация или камъни, за по-голям ефект.

Отново на 17 

Младите момичета не спират да харесват ярките и пъстри цветове. Всякакви нюанси на оранжево, червено, розово и жълто са сред любимите лакове на тийнейджърките, и не само. Дори по-зрелите жени се спират на тези цветове, тъй като прибавят младост във външния вид.
Ексцентричен лак. Преливащи цветове, многообразие от камъни, нестандартни рисунки са възможните акценти, които отличават по-ексцентричните маникюри. Дамите, които предпочитат авангардните нокти, могат да се спрат на инкрустирани камъчета или направени от тях фигури, в най-различни форми: сърчица, цветя, плетеници или пък по-ексцентрични фигури, някои от които може да са и ваша собствена идея..

Секси маникюр

Червеният лак и възможните негови нюанси – от ярко червено до бордо, са винаги подходящи, ако искате да излъчвате неподправен сексапил. Универсалният червен цвят ще ви е полезен и за по-официални събития, на които трябва да се появите. В допълнение може да си направите лека декорация с камъни.

Ежедневният маникюр

Избирайте по-светли тонове или класически тъмно червен лак. Идеален за всекидневен маникюр е френският тип нокти.

Формата
Забравете много заострените нокти, те не са актуални. Най-подходящата форма за пролетно-летния сезон е квадратният маникюр или пък леко заоблен, в зависимост от вашите предпочитания. За дължината на ноктите най-актуални през лятото ще са по-късите и заоблени нокти.

И един задължителен съвет: не забравяйте да поддържате ноктите си здрави и красиви, като използвате подходящата за вас качествена козметика.

За актуалните тенденции помогна консултантът ни Ивана Радомирова.

* * *

Топ съвети за красив маникюр
Красив маникюр
Декоративен маникюр

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Victoria ( преди 11 години )
само ако е на 17 години, една дама може да си позволи да е с такива нокти. Иначе само и единствено френски!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар