Меню

Бадемови френски макарони с течен шоколад

5 март 2010 | 14:33 | Аз жената
Добави в любими
100 г бадеми 
2 белтъка 
2 суп. лъж. захар 
200 г пудра захар 
боя за храна 
течен шоколад за слепване
1 ч.

Продукти
Приготвяне

Бадемите следва да са ситно смлени. Белтъците оставете на стайна температура и след час разбийте със захарта без да достигате до сняг, по-скоро спрете на ниво сгъстяване, получаване на гъст крем. Добавете пудрата захар и боята, а в края и бадемите. Разбъркайте на ръка. 

Поставете с лъжица от сместа върху хартия за печене. Поставете в загрята на 160 градуса фурна и печете около 15 минути. Извадете и оставете леко да изстинат сладките, след което махнете от хартията и слепете две по две с течен шоколад.
Това е прочутата френска рецепта за макарони.

* * *

Макарони мечта
Рецепти за пица, лазаня, спагети и паста

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
14 rate up comment 0 rate down comment
Анонимно ( преди 11 години )
Това на снимката няма нищо общо с френски макарони. Нито като технология, нито като реализация.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 0 rate down comment
Tanya ( преди 11 години )
макарони се превежда курабии :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
14 rate up comment 0 rate down comment
river ( преди 11 години )
Макарони...бишкоти...или сладки?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар