Диана Любенова е най-обичаната българка на 2010 година

08.03.2010г. / 13 37ч.
Аз жената
Диана Любенова е най-обичаната българка на 2010 година

След Мира Добрева (2006), Галя Щърбева (2007) и Мария Игнатова (2009), през 2010 г. актрисата Диана Любенова спечели титлата „Най-обичана българка“ с гласовете на слушателите на Радио Атлантик и читателите на електронното списание Az-Jenata.bg.

В благородната надпревара за званието "8 жени за 8-ми март" през 2010 г. участваха още актрисата Албена Михова от МГТ "Зад канала", легендата на българския театър и кино Цветана Манева, телевизионните водещи Даниела Тренчева от "Календар" по Нова ТВ, Мария Силвестър, Даниела Янков-Арнаудов и Вихра Петрова от "Станция Нова", както и танцовия педагог и арбитър Галена Великова.

След като всеки делничен ден преди празника осемте номинирани дами отговаряха на въпросите на Даниел от най-музикалното сутрешно шоу "На закуска с Даниел", слушателите направиха своя избор за това коя от тях да бъде обявена за "Най-обичаната българка". 23.6 % от общо 3953 души участвали в гласуването определиха красивата актриса и ТВ водеща Диана Любенова за победителка в тазгодишното издание на кампанията.

Диана Любенова стана известна на широката телевизионна аудитория с ролята си на амбициозната майка и безкомпромисен шеф на модно списание Анастасия Константинова от семейната драма "Забранена любов" по Нова телевизия. Актрисата обаче сподели със слушателите на сутрешното шоу на Радио Атлантик, че самата тя изобщо не прилича на героинята си. "Обичам да се чувствам жена и ми харесва, когато мъжът има позиция, има мнение, има решение за нещата, които ме вълнуват и може да прецени ситуацията по-бързо от мен", каза тя.

В празничната сутрин осемте дами бяха поканени на закуска с Даниел и главния редактор на Az-Jenata.bg Жюстин Томс в столичния пица-ресторант Fancy. Там победителката, спечелила титлата "Най-обичана българка на 2010", официално получи своя приз, както и много награди от партньорите и спонсорите на кампанията.

За Диана Любенова:

Диана Любенова е родена във Видин, зодия Стрелец. Има две висши образования: по специалност „Начална педагогика“ с профил литература, английски и музика и „Актьорство за драматичен театър“ в НАТФИЗ “Кр. Сарафов”.

ТВ кариерата й стартира през 1995 с играта "Спечелете 100 000". Следват еротичното токшоу "Нощен магазин" по телевизия 7 дни, неделния сутрешен блок "Закуска в леглото" по ТВ Евроком и еротичното шоу "Секс игри, ах", излъчвано първо по ВВТ, а после по Диема 2.

Актрисата е избрана за посланик на добра воля в кампанията на AVON за рака на гърдата "От любов към живота".

От септември 2009 година Диана Любенова се завърна на телевизионния екран като водеща на рубриката „Интимно“ в предаването "На кафе" по Нова телевизия. Освен това тя е и съводеща на Гала в реалити проекта "Влюби се в мен".

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Десислава ( преди 11 години )
Това според мен е най-обичаната българка! Чудесна актриса и жена! :)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
lilia ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
ГАБИ ( преди 11 години )
Знаех си,че тя ще е най-обичаната българка.Диана е номер едно,най-добрата!!!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
0 rate up comment 0 rate down comment
Пола ( преди 11 години )
Поздравления !!! Изключително много го заслужава !!! Диана , СТРАХОТНА СИ !!!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар