Меню

Ябълкови бисквити – сърца

8 март 2010 | 14:46 | Аз жената
Добави в любими
Ябълкови бисквити – сърца

Приготвяне

Продукти:
200 г брашно
1/2 ч. ч. захар
120 г масло
3 жълтъка
3 суп. лъж. вода
1 ванилия
3-4 суп. лъж. конфитюр от праскови или кайсии
2 ябълки
кората от половин лимон
канела

Приготвяне:
Брашното, захарта и маслото, студено, нарязано на парченца, се объркват и на ръка се замесват. Добавят се допълнително едно по едно жълтъците и водата.
Сместа се оставя за половин час в хладилника.
Разточва се тънка, половин см кора, изрязват се формички сърца или кръгчета. Нареждат се върху хартия за печене. Отгоре се поставя с лъжица конфитюр, а върху него – нарязани на тънко ябълкови парченца. Поръсва се с канела.
Бисквитите се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за около 20 минути.

* * *

Постни медени целувки
Ананасова торта с бишкоти

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай