“Нова еманципация” – пролетна модна колекция за 2010

11.03.2010г. / 08 42ч.
Аз жената
“Нова еманципация” – пролетна модна колекция за 2010

На елегантно модно ревю в столицата,  дизайнерката Евгения Живкова представи своята най-нова колекция за сезон пролет-лято 2010 - “Нова еманципация”.

Колекцията бе съставена от хитови 65 облекла, разпределени в 9 теми. Силуетът е свободен, дори безгрижен и провокира чувствителна женственост - блузи, туники, свободно падащи рокли, обгръщащи тялото. Тази визия се допълва от ефирните материи, които са използвани - копринен шифон и копринен сатен.

Саката са разнообразни, част от тях следват своя собствена линия, напомняща на блейзърите, които се съчетават с поли, панталони бричове и рокли. При тях са характерни вградените биета и ширити.

Друг основен елемент при саката са шал яките и саката без ревери, подчертани с различни срязвания, при които раменете са фиксирани с подплънки. За този силует на саката са характерни 3/4, къси ръкави и сака без ръкави, напомнящи мъжки жилетки.

Блузите и бюстиетата са свободни и небрежни, изработени от ефирни материи, с набори и чупки.

Голямо разнообразие цари в кройките на полите и роклите, чрез които е изразен романтичния стил. Някои са с формата на лале, други имат волани, но задължително присъства и класическата права пола. Наблюдава се умерена тенденция към леко скъсяване, но доминират дължините около коляното. При полите и роклите са актуални също и драпериите, чупките и наборите.
   
Панталоните са прави, тип „морков”, също и широки панталони „а ла Марлене Дитрих”, панталони 7/8, къси панталонки и панталони наподобяващи бричове.

Официалната тема в колекцията са сатенените рокли (къси и дълги), бюстиетата и панталоните с вградени ресни и дантела, които следват линията на тялото.

Оригинални детайли в “Нова еманципация” са ръчната бродерия на мъниста, апликации от змийска кожа и дантела. На мода са различните ширити и биета, апликирани върху дрехите, както и бродираните емблеми.

 

Актуалните десени за сезона са: декоративни точки, флорални и животински мотиви, райе и дюс. Разнообразната цветова гама включва: червено, бяло, черно, екрю, лилаво, електриково синьо, цикламено и жълто. Материите са: лен, копринен сатен, копринен шифон, памучна дантела, сурова коприна.

Евгения Живкова сподели: ”Когато създавах новата си колекция, имах предвид променящото се положение на жената в обществото – все по-решителна, все по-изтънчена, все по-изискана и с оригинален стил. Заедно с това, тя продължава да бъде романтична и мечтателна, дръзка и самоуверена. "

***
Абитуриентските рокли за 2010-а
Как да се обличаме за работа
Тенденциите в пролетно-летния маникюр за 2010-а

Коментирай