Меню

Грис с мляко

17 март 2010 | 14:56 | Аз жената
4 от 7 гласа
Добави в любими
500 мл прясно мляко
8 суп. лъж. грис
3 суп. лъж. захар
за декорация по желание по 1 лъжичка сладко от вишни или малини

Продукти
Приготвяне

Поставете млякото на среден огън на котлона в тенджерка. Преди да заври започнете да поставяте гриса лъжица по лъжица, като бъркате непрекъснато. В края добавете и захарта. Разбъркайте добре и изключете веднага след като заври, когато сместа се е сгъстила. Бъркайте, за да избегнете образуването на бучки.
Разпределете в купички. Оставете да изстине. Поднесете по желание гарнирано с лъжичка сладко от вишни или малини към всяка купичка.
Добър апетит!

* * *

Бадемови френски макарони с течен шоколад
Реване с грис
Плодов грис

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Цвети ( преди 6 години )
Здравейте ! Аз също току що направих 500 мл мляко ,3 суп л Грис и 2 с,л, и половина захар и стана разкошно .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
4 rate up comment 0 rate down comment
Цветелина ( преди 10 години )
Ако сложа 8 супени лъжици грис на 500 мл мляко ще ми трябва канго и трион за да го ям! Какви са тези глупости?! Току що направих за малкия с 500 мл мляко и 4 супени лъжици грис стана супер, дори малко по гъстичко се получи, можеше с 3 лъжици
отговор Сигнализирай за неуместен коментар