Меню

Пържени агнешки шишчета

22 март 2010 | 08:57 | Аз жената
Добави в любими
За 15 шишчета:
800 г агнешка плешка 
3 скилидки чесън 
сок от един лимон 
5 с. л. зехтин 
сол и млян черен пипер 
500 г чушки 
500 г червен лук 
риган, розмарин, мащерка
4 ч.

Продукти
Приготвяне

Обелваме и счукваме чесъна и го смесваме с лимоновия сок и лук, риган, мащерка. Добавяме сол и зехтин. Измиваме месото със студена вода и го нарязваме на парчета, заливаме го с маринатата и го оставяме в хладилника най-малко за 3 часа. След като го извадим, го нанизваме на шишчета заедно с останалите продукти. 

Нагорещяваме олио в тиган и в продължение на 20 минути пържим шишчетата.

Снимка: thinkstock

* * *

Задушени агнешки котлети
Великденски кнедли от агнешки дроб
Агнешки кебап в хартия
Агнешка дроб-сарма със спанак

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай