Меню

Супа с яйца след Великден

23 март 2010 | 12:50 | Аз жената
Добави в любими
великденски яйца
брашно
сол, червен пипер
кисело мляко
яйце

Продукти
Приготвяне

Здравейте, Приятели! Ще Ви предложа една рецепта, която би се използвала по-вероятно няколко дена след Великден. Тъй като в нашата фамилия се оцветяват яйца в огромни количества и запасът от тях е поне за една седмица. В този случай ние правим салати с тях и една супа.

Запържва се чесън и брашно. Наливаме вода, слагаме малко сол и захар. Бульонът се застройва с жълтък и кисело мляко. Накрая се слагат нарязаните сварени яйца.

Рецептата може да се изпълни и със сурови яйца (както е на снимката ). При този вариант яйцата се счукват когато заври водата, като намаляваме силата на варене, за да се забулят яйцата.

Супата има вкус на шкембе чорба, която аз Не харесвам, но тази си я хапвам с удоволствие!

Гутен апетитен! :))

* * *

Крем супа със забулени яйца
Фиде с бъркани яйца от Каталуня
Най-добрите готварски рецепти за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай