Меню

Великденско картофено агънце

26 март 2010 | 12:31 | Аз жената
Добави в любими
2 кг картофи 
500 г кайма 
1 глава лук 
1 морков 
1 зелена чушка 
100 г сирене 
2 маслини за очи 
1 маслина за ноздри 
червена чушка за език 
кимион, черен пипер, сол на вкус, олио
2 ч.

Продукти
Приготвяне

Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги намачкваме докато станат на пюре. 

Разстиламе пюрето в тава. В загрятото олио запържваме нарязания лук, добавяме каймата, подправките, зелената чушка, рендосания морков и подправките.
Щом се изпържи каймата, я отцеждаме от мазнината и я разстиламе върху картофеното пюре.
Оформяме тялото на агнето, като каймата трябва да остане завита в пюрето. Правим глава, уши и опашка. За очи – маслините, език – червена чушка, ноздри – маслина. Запичаме го в загрята фурна за не повече от 20 минути. Щом изстине го поръсваме със рендосано сирене.
Любима рецепта на моето семейство, най вече на двамата палавници. :)
Весели Великденски празници!

* * *

Най-добрите готварски рецепти за Великден
Класическо картофено пюре
Картофено руло
Гнезда

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
vgm ( преди 12 години )
Направих го!Много е вкусно и леко като храна!
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
Жени ( преди 12 години )
A-a, добра идея за тези, които нямат агнешко по празниците- мусака с форма на агне, оригинално е!А яйце слага ли се в картофеното пюре и в каймата за спойка?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар