Сваряваме картофите, обелваме ги и още топли ги намачкваме докато станат на пюре.
Разстиламе пюрето в тава. В загрятото олио запържваме нарязания лук, добавяме каймата, подправките, зелената чушка, рендосания морков и подправките.
Щом се изпържи каймата, я отцеждаме от мазнината и я разстиламе върху картофеното пюре.
Оформяме тялото на агнето, като каймата трябва да остане завита в пюрето. Правим глава, уши и опашка. За очи – маслините, език – червена чушка, ноздри – маслина. Запичаме го в загрята фурна за не повече от 20 минути. Щом изстине го поръсваме със рендосано сирене.
Любима рецепта на моето семейство, най вече на двамата палавници. :)
Весели Великденски празници!
* * *
Най-добрите готварски рецепти за Великден
Класическо картофено пюре
Картофено руло
Гнезда