Меню

Шницели с ориз, агнешко и зеленчуци

29 март 2010 | 10:45 | Аз жената
Добави в любими
За 10 шницела:
1 и 1/2 чаша сварен ориз 
1 чаша замразени зеленчуци микс 
1/2 главичка кромид лук 
около 200 г агнешко месо 
1 каф. лъжичка черен пипер 
1 щипка червен пипер 
1 лъж. сух джоджен или нарязан пресен 
сол на вкус 
За панировката: яйца, галета и брашно
1 ч.50 мин.

Продукти
Приготвяне

Изпържваме в мазнина нарязано на много ситно агнешко месо. След като е готово, добавяме зеленчуците и лука с малко водичка и запържваме до омекване. Накрая слагаме сварения ориз и подправките. Разбъркваме добре. Оставяме сместа да се охлади. След това оформяме шницели, всеки от които овалваме в брашно. После в разбити яйца и поръсваме с галета. Преди изпържване намазваме шницелите с разбито яйце от двете страни. Пържим в гореща мазнина. Поднасят се с гарнитура по избор.

* * *

Шницели със зеленчуци
Най-добрите пролетни рецепти на едно място
Най-добрите готварски рецепти за Великден

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай