Свободно време

Как да организирате идеалната сватба разказва “Клубът на шаферките”

31.03.2010г. / 17 21ч.
Аз жената
Как да организирате идеалната сватба разказва “Клубът на шаферките”

“Клубът на шаферките” е седмата книга от серията “Момиче на зодиака”, която излиза под знака на ИК “Хермес”. След огромния успех на останалите шест заглавия – “Рецепта за съпротива”, “От смотанячка – богиня”, “Рецепта за успех”, “Глезената принцеса”, “Звездно дете” и “Танцуващата кралица”, Кати Хопкинс е подготвила поредното вълнуващо приключение за своите почитатели – “Клубът на шаферките”.

\n

Книгите на Кати Хопкинс, повечето от които са за тийнейджъри, са продадени в милионни тиражи. Ключът за успеха й се крие в улавянето на проблемите, които вълнуват девойките и юношите, в достоверността на героите й и в свежия й хумор. Във всяка книга от серията “Момиче на зодиака” героинята е представителка на различен зодиакален знак и действията й се ръководят не само от индивидуалния й характер, но и от зодията й.

\n

За книгата:
Като повечето Везни, на Клоуи й е трудно да взема решения, освен когато става дума за “Клубът на шаферките”. Там тя знае точно какво иска и как да го постигне. С голямо желание и заразителен ентусиазъм Клоуи се захваща с организацията на перфектната сватба за по-голямата си сестра.
Ала когато се оказва избрана за Момиче на зодиака, плановете за сватбата се объркват и мечтаната церемония се превръща в най-големия й кошмар. Дали ще успее да вземе правилното решение и да излезе с чест от заплетената ситуация, в която се е озовала?

За авторката:
До единадесетгодишна възраст Кати Хопкинс живее в Кения. Когато навършва осемнадесет години, родителите й се връщат в Англия и тя постъпва в Манчестърския колеж по изкуствата. След една година го напуска и се присъединява към рокендрол бандата “Драйвинг Рок енд Рокетс”, която изнася концерти в местни колежи и университети като подгряваща група на състави, като “Уизард” и “Евъридж Уайт”. Освен това Кати работи в хипи магазина “На осмия ден”. Родителите й я оставят с по-големия й брат да се грижат за семейния им дом в Манчестър, известен като “355”, с идеята да дават под наем стаите за гости. Половината Манчестър се изрежда да живее там по едно или друго време, тъй като те дават стаите на най-различни свои приятели – музиканти и фенове. По-късно тя чете сценарии за комедийния отдел на Би Би Си и в продължение на две години всеки петък прави преглед на печата в телевизионния канал “Скай Нюз”.

\n

Кати Хопкинс започва да се занимава с писателска дейност през 1986 г. Тя притежава характерен изказ, духовитост и стил, които се срещат единствено при хора, които са живели малко извън строго установените норми. И това си личи в бунтарския дух на персонажите, които създава, в техния жив и непринуден език. Навярно затова я харесват толкова много младите читатели по света.

\n

В книжарниците от 26 март 2010 г.
Корична цена: 6,95 лв.

* * *

Мишел Зинк с вълнуваща семейна сага

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Стели ( преди 2 години )
Тази ме вдъхнови страшно много. Сега и аз реших да създам собствен клуб на шаферките , защото кака е на 20 и мисля , че скоро ще трябва да направя нещо , за да подбутна малко СЪДБАТА . Като цяло книгата е много интересна и дори и да не сте везни , точно като мен няма да имате проблем да прочетете книгата .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 0 rate down comment
вики ( преди 11 години )