Меню

Свинско със зеле

13 април 2010 | 12:31 | Аз жената
5 от 1 гласа
Добави в любими
Продукти за 6 порции: 
6 пържолки вратни или хубави парчета месо, може и ребърца 
1 зелка средно голяма прясна 
2-3 домата 
1/2 ч. чаша олио 
1 ч. л. сол 
2-3 дафинови листа 
няколко зърна черен пипер 
2 суп. лъж. червен пипер

Продукти
Приготвяне

Приготвяне

В дълбока тенджера поставете 2 ч. ч. вода. Добавете почистеното и нарязано на ленти зеле. Най-отгоре добавете месото, нарязано на едри парчета, залейте с нарязаните на ситно домати. Добавете и дафиновия лист и черния и червен пипер, както и олиото. Оставете на умерен огън да ври поне 45 минути. Добавете солта.
Цялото ястие изсипете в дълбока тава и запечете за още около 40 минути на около 160-180 градуса фурна.
Добър апетит!

* * *

Свинско филе с доматен сос и лешници
Свинско по португалски
Всички рецепти със зеле на едно място

Снимка: thinkstock

Как бихте оценили рецептата?
Коментирай