Приготвяне:
В салатена чиния (по възможност елипса) изсипваме малко от майонезата и я размазваме хубаво. Върху нея стържем на ренде сварен картоф, пак майонеза. Посипваме от колбаса, пак картоф, майонеза, кисели краставички. Следва картоф, майонеза, кашкавал. Върху всеки ред картофи посоляваме. Най-отгоре завършваме с картофи, а върху тях настъргваме сварени яйца.
Снимка: thinkstock
Мнение от Христо Христев, 55 г., Русе: "Ефектна картофена салата" на Величка Георгиева е супер, малко е тежка, но може майонезата да се замени на половина с по-гъсто кисело мляко и тогава ще е "върхът". Има и други много добри рецепти в раздел "Готварство". Аз съм любител кулинар, събирам кулинарни рецепти и имам доста голяма колекция от такива, било от вестници и списания, било от приятели и колеги. Успехи на всички от сайта и ползвателите!"