Модният дизайнер Галиано ще бъде съден

03.03.2011г. / 10 05ч.
Аз жената
Модният дизайнер Галиано ще бъде съден

Британският дизайнер Джон Галиано може да влезе в затвора за 6 месеца за расистки и религиозни обиди след като беше обвинен, че е правил антисемитски коментари по време на пиянски запой в парижки бар.

Прокурорът е разпоредил звездата от световната мода да се появи в парижкия криминален съд в идните месеци. Евентуалната присъда, която Галиано ще трябва да понесе са половин година зад решетките и глоба от 22 500 евро.

Миналата седмица модният гуру беше арестуван след като крещял и обиждал двойка. Според полицията съдържанието на алкохол в кръвта на Галиано било еквивалентно на две бутилки вино. Веднага след инцидента той беше уволнен от поста главен дизайнер на френската модна къща „Диор“.

Появило се и видео от друг случай, при който Галиано си изпуска нервите. „Аз обичам Хитлер, хора като вас трябва да умрат“, крещял световноизвестният дизайнер на две жени.

„Дълбоко засегната и покрусена съм от папарашкото видео с Джон Галиано и светлината, в която се показва той“, заяви актрисата Натали Портман, която е лице на парфюм на „Диор“ и е родена в Израел.

В изявление, Галиано посочва, че разбира, че думите му „силно шокирали и разстроили хората“, но отрича обвиненията отправени срещу него, оправдавайки се, че бил провокиран от някой, който се опитал да го удари със стол.

Прочетете още:

Коментирай