Дизайнерско изложение през октомври в София

25.06.2007г. / 19 54ч.
Аз жената
Дизайнерско изложение през октомври в София

Асоциация на модни и текстилни дизайнери в България (АБДтм) е професионално сдружение на творците от модната индустрия. Към момента на създаването в него членуват над 30 дизайнери, сред които, както утвърдени имена, така и млади дизайнери, със силно присъствие на наши и международни модни събития, студенти по моден и текстилен дизайн от Нов български университет и Националната художествена академия.
Председател на съюза е г-жа Дора Момекова, дизайнер с дългогодишен опит, зам. председател е г-жа Нели Митева, представител на младото поколение дизайнери, и двете са завършили моден дизайн в Германия. Съюзът е отворен към всички дизайнери, професионално ангажирани в сферата на облеклото и текстила, както и към тези, които в момента се обучават във висши учебни заведения и колежи. В плана на организацията има мероприятия, които ще представят отговорността на дизайна в съвременното общество.
За тази година върха на изявите ще бъде проявата vissioNNext – дизайнерско изложение, което ще се проведе паралелно с изложението BGATE Style от 4 до 6 октомври 2007 година в София.

Коментирай