Новаторското в бизнеса с модели

24.07.2007г. / 11 11ч.
Аз жената
Новаторското в бизнеса с модели

Модна агенция ES line models е новата различна агенция и е единствената в България, която разполага с каталог освен на красавици и красавци, и на животни от всякакъв вид.
Младите собственици Силвия Васева и Евгени Евтимов са се заели с нелеката задача, да създадат нещо наистина различно и новаторско, до момента невиждано в модния бранш на територията в България.

За каква професия мечтаехте като дете?
Силвия: Когато бях малка мечтаех да стана актриса и певица. Често изнасях сценки пред семейството ми и приятели и пеех изпълнена с удоволствие песните на Лили Иванова, която за мен бе и все още е мой идол.
Евгени: Винаги съм мечтал да съм лекар.

С какво се занимавате в момента?
Силвия: Собственик на модна агенция съм!
Евгени: Собственик на модна агенция съм.

Как попаднахте в модния бизнес?
Силвия: Стана съвсем случайно, преди доста години започнах работа в модна агенция, като главен мениджър, но след кратко основах и своята модна агенция ES Line Models.
Евгени: В никакъв случай не е било случайно. Това беше другата моя мечта – целенасочено попаднах в модна агенция, в последствие нещата потръгнаха бързо, снимки, интервюта, участия в тв предавания. На по-късен етап започнах да водя и собствено тв предаване и така нещата се завъртяха.


Какви са амбициите ви в професионален план?
Силвия: Тъй като имаме голям офис в центъра на Милано, който работи доста добре, бих искала да можем да изпращаме повече български модели, които да се реализират в Италия, тъй като в България пазарът е доста беден.
Евгени: Прекалено амбициозен човек съм и смятам да постигнем много успехи и в световен мащаб, а за територията на България да постигнем всичко, което не е излизало до момента в бранша.


С какво вашата модна агенция се различава от останалите?
Силвия: Нашата модна агенция се различава с това, че ние сме единствената модна агенция в България, която разполага на равно с красавците и красавиците голям каталог с животни. Доста често се ползват за фотосесии на списания, видео клипове и тв реклами.
Евгени: Различава се по много критерии, като започнем с това, че сме единствени на пазара, които разполагат освен с каталог на красавици и красавци и с каталог от различни домашни любимци, които често се използват за различни фото сесии, реклами, муз. клипове, филмови продукции.

За какво мечтаете професионално?
Силвия: Да можем наистина да изпъкнем повече с начинанието, с което сме се захванали.
Евгени: Мечтая да докажем, че въпреки съмненията на много наши недоброжелатели ще покажем различното и новаторското в този бизнес.


А в личен план?
Силвия: Предимно да съм здрава, както и винаги да бъда обичана жена, както до сега.
Евгени: В личен план единствено искам да съм здрав, другото се постига рано или късно. Мечтая да посетя Лас Вегас и Египет.

Кои са били най-интересните Ви клиенти?
Силвия: Клиентите ни са едни от най-големите продуцентски къщи и музикални компании.
Евгени: Много труден въпрос – всеки клиент сам по себе си е интересен с исканията си, претенциите си. Към всеки клиент подхождаме с разбиране и желание за взаимопомощ.


А най-известните?
Силвия: Наши модели са се снимали в клиповете на Глория, Кали, Светла Иванова, Тициано Ферро, Камелия и др.
Евгени: От фирмите на БГ пазара, веригата хипермаркети МЕТРО, снимат каталозите си с наши модели. Много печатни и електронни медии. От известните личности – наши модели са снимани в клипове на Глория, Анелия, Камелия, Десислава, Светла Иванова, Тициано Ферро, Лиана, Кали.


Ако си направите равносметка на изминалия път, кое ще посочите за свой най-голям успех?
Силвия: Това, че имам невероятно любящ съпруг и най-милото дете на света!
Евгени: Определено един от най-големите ми успехи бе успешното ми дипломиране по вет. медицина, впоследствие считам като голям успех и тв предаване на което бях водещ и не на последно място основаването на ES Line Models.

На какво искате да научите своите деца?
Силвия: Смятам, че съм дала основата и най-доброто за детето си през първите 7 год., сега остава само да я дарявам с ласки и майчина нежност.
Евгени: Все още нямам свои деца, но ако имам един ден ще ги науча да вярват в себе си и в успеха и да бъдат отговорни и добри.

Вашето послание към съвременната българска жена?
Силвия: Да полагат повече грижи за себе си, да бъдат с повече достойнство, както и да не забравят, че носят името жена!
Евгени: Посланието ми е следното – да бъдат винаги амбициозни и самостоятелни и да се борят, да отстояват позициите си, както и да поддържат прекрасен външен вид.


Любим цвят? Песен? Вкус? Място?
Силвия: Сребрист. “Камино” на Лили Иванова. Италианска кухня. Венеция!
Евгени: Черен. Много са, но например “Присъда” на Глория е фаворит. Много обичам плодове. Работното – хе хе шегувам се, около басейна.

Коментирай