Лятната академия за моден дизайн приключи

31.07.2007г. / 10 05ч.
Аз жената
Лятната академия за моден дизайн приключи

Лятната академия за моден дизайн, организирана от Националната камара за мода на Република България, с подкрепата на Столична Община, и любезното домакинство на Гранд Хотел София, се проведе за трети пореден път традиционно в края на юли в гр. София. В градинката пред Народния театър “Иван Вазов” в целодневна международна изложба се представиха най-добрите идейни модни проекти по скица на финалистите в конкурсите за млади дизайнери Изгряваща Мода и Танцуваща Мода от България, Румъния, Украйна, Албания и други. В дните на Академията младите таланти – ученици и студенти на възраст от 15 до 30 години демонстрираха на открито своите художествени и творчески умения и направиха своите първи обществени и медийни изяви. Проведени бяха и фотосесии от младите модни фотографи в раздел модна фотография.

Заключителният ден от събитието под формата на фешън матине се състоя в лятната градина на Гранд Хотел София, където бяха връчени сертификатите за най-добри идейни проекти по скица на финалистите от Изгряваща Мода/Fashion Rise и Танцуваща Мода/Dance Fashion. Лично съпругата на Н. Пр. Посланика на Европейския съюз и Ръководител Представителство на Европейската комисия в България, Г-жа Инна Хъмфрис в качеството си на почетен председател на двата конкурса заедно с председател на международното жури Г-н Иво Атанасов връчиха отличителните награди за идеи. Сертификати връчиха г-жа Надя Вълева, председател на Националната камара за мода на Република България, както и представители на отдел Култура и образование на Столична Община.

Изключителният талант на младите творци в областта на модата е възхитителен и трябва да продължи да се подкрепя, за да намери изява европейската креативност, подчерта почетният председател на конкурсите г-жа Инна Хъмфрис.

Трети финален кръг на конкурсите ще се проведе през септември 2007 в навечерието на празника на София, където в модно дефиле ще бъдат представени участващите в настоящата изложба модели на младите творци.

Коментирай