Бижутата и аз

18.09.2007г. / 09 32ч.
Вергиния Генова
Бижутата и аз

От дълбока древност жените са имали склонност към накитите. У тях е заложено да превръщат всяко нещо в произведение на изкуството, на което всички да се наслаждават. Жените винаги са имали дарба и усет да превръщат обикновените клони, камъчета, мидени черупки и цветя в украса. Кичели са косите си, обвивали са глезените и китките си. Тяхната любов към красивите накити не отмира с времето. Доказателство за това е и анкетата проведена от “Аз жената”.

Оказва се, че само 7.48 % от нашите читателки не носят бижута. Причините могат да са различни – липса на желание, на време, на възможности, а не на последно място и на възпитание и навици. Обаче казват, че именно изключенията потвърждават правилото. А то е, че почти всички представителки на нежния пол обичат бижутата.

По стара традиция най-много от тях носят злато – 40.43%. Обикновено златните пръстени, гривни, обици се предават от поколение на поколение – от майка на дъщеря, от свекърва на снаха, в знак на благоволение, любов и желание да се продължи традицията на рода. Колкото повече накити е имала момата, толкова от по-личен род идва. Днес дамите дозират накитите си, като обикновено ги съобразяват със сезона, вида на дрехите, с които се обличат, мястото, на което отиват. Ако се загледате, ще видите все по-малко жени, които са накичили по себе си всичкото злато, което имат у дома си. Обикновено дамите предпочитат да носят златната си брачна халка, един или два други златни пръстена със скъпоценен или полускъпоценен камък, златна гривна, обици, колие, които да са в синхрон помежду си.

По-младите жени предпочитат лунния блясък на среброто, неговата бяла мекота се съчетава по-лесно с модерните сред тийнейджърите кожи, мъниста и пера. А и когато сте със златна брачна халка, някак си новия ви имидж ви кара да дадете предпочитание на златните бижута.

Но да не забравяме, че има и твърди привърженички на среброто, които го предпочитат независимо от своята възраст, статут и богатство. Това са 32.62% от нашите читателки.

19.47% пък с удоволствие носят всякакви бижута. И правилно, трябва да има традиция и в разнообразието. А в момента на пазара има най-разнообразни бижута от всякакви минерали и материи. Някои от тях са на съвсем достъпни цени и позволяват на дамите да си направят богата колекция от разнообразни бижута, които да комбинират успешно с различни облекла и цветови гами. А експериментаторството и стиловото разнообразие води до все ново и ново зареждане с позитивна енергия, влива повече смелост и самочувствие на дамите.

Така че със злато, сребро или шарени мъниста – експериментирайте и открийте своя уникален и неповторим стил и отпечатък.

Предпочитаните цветове на лятото

Коментирай