Вечери на модата есен-зима 2007

27.10.2007г. / 09 09ч.
Аз жената
Вечери на модата есен-зима 2007

Със страхотен ентусиазъм и заглушителни овации беше приета есенно-зимната колекция на пловдивската фирма за дамска мода Etere от гостите на “Вечери на модата” на 26 октомври в столичния хотел експо. “Създали сте страхотна колекция, която се отличаваше от всички останали на ревюто. Според мен тя е с класи по-добра от повечето неща, които съм срещал в България.”, коментира нашумелият напоследък моден фотограф Николай Борисов.

Двадесет и четирите тоалета на фирмата бяха представени от топмодели на България – Теди Велинова, Ирен Нонтева, Ева Лалова, Виолета Здравкова и др.

Колекция есен-зима 2007/2008 поставя акцент върху класическата визия и прецизността в търсенето на удобство на моделите. Те са изискани и едновременно неангажиращи. Съчетават елегантност и неформалност. Удобни са както за офиса, така и за свободното време. Характерни са дръзките съчетавания на дължини и обеми, на материи и на цветове. Комбинирани са груби с фини, матови с лъскави, естествени с хай-тек, дюс с пъстри силуети. Тези съчетания придават колорит без да бъдат натрапчиви, създават усещане за хомогенност.

Тъканите са много меки и фини. Структурите са едри – вълна, жакард, коприна, памук, мохер, кашмир, вискоза. Интересен ефект създават металните и лурексовите нишки, които привличат с блясък и очарование. Цветовата гама е сдържана, преобладаващи са модерните за сезона цветове – черно, бяло, сиво и тъмно синьо. Цветният колорит идва от червените, зелените и жълти акценти.

12 на брой бяха българските модни дизайнери и къщи, взели участие в петото поред издание на модния форум “Вечери на модата”. Той се провежда по два пъти в годината и представя тенденциите в облеклото за сезони пролет-лято и есен-зима. Снощи модното събитие дебютира на софийска територия, като по правило досега се провеждаше във Варна.

Коментирай