Уникална прическа за всеки – ателие за напреднали фризьори

28.02.2008г. / 07 59ч.
Аз жената
Уникална прическа за всеки – ателие за напреднали фризьори

Академия Stephan в България, по франчайз на световно известната фризьорска школа с централа в Тулуза, Франция, проведе първото си ателие за напреднали фризьори, посветено на метода на подстригване Stephan. Два дни в края на февруари Васил Михайлов, артистичен директор на академията и неговия екип от обучители преподаваха основите на популярния фризьорски метод, базиран на прецизна геометрия на главата и диагностика на косата на всеки отделен клиент. Методът се съобразява с индивидуалната форма и черти и на базата на тях се оформя подходяща и уникална за всеки прическа. Всеки един от участвалите в ателието фризьори имаше възможност да изпробва под наблюдението на инструктор наученото върху модели. Ателиетата за усъвършенстване на уменията на практикуващи фризьори протичат през цялата година в сградата на академия Stephan в Студентски град в София, като следващо в програмата е това за “Форма и балеаж” на 6-и март 2008.

Междувременно навлизаме в сезона на първата авторска салонна колекция от прически на Васил Михайлов и неговия екип за Stephan в България. Първите акценти от пролет-лято 2008 бяха представени на сцена още по време на грандиозното откриване на академията в България през декември 2007 с haute couture ревюто в столичния комплекс Макси. Сега колекцията се допълва с още топли шоколадови цветове и вечно модното русо, с модерни деструктурирани форми. Дължината на косата е средна или къса. На мода са въздушните, свободно падащи коси, които могат лесно да бъдат поддържани вкъщи и са подстригани така, че формата да не зависи от ежедневни посещения във фризьорски салон.

Stephan University има школи на принципа на франчайза на няколко континента. Успешно работят академиите в Южна Америка – включително в екзотични страни като Гватемала и Еквадор, в Европа – Франция и Русия, в Маями в САЩ и други. Над 60 салона в цял свят също носят името на един от фризьорските гении на Франция Стефан Сьонес. Марката има над 30 годишна история – първият салон Stephan е отворен в Мюре, близо до Тулуза, в далечната 1975 година. Над 400 курсисти за година правят първите си стъпки във фризьорството само в школата на Stephan в Тулуза.

Васил Михайлов е двукратен участник в световните шампионати на ОМС(световната организация на фризьорите) – в Париж през 2002 година печели 5-о място. Записва и забележителни участия в европейския шампионат в Страсбург, популярния фризьорски конкурс в Рига, в много конкурси в България. Коафьорът има редица специализации в чужбина, сред които и такава в световния гигант L\'Oreal. Работил е заедно с едни от най-популярните световни фризьори като Жан Марк Жоберт, Кристоф Гайе и др. Васил Михайлов работи в момента за множество модни шоута у нас, видео продукции, фото сесии за списания и др.

Коментирай
31 rate up comment 0 rate down comment
ani ( преди 11 години )
pokajeta nqkolko metoda za pravene na pri4eski-varzani kosi.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар