Абитуриентски бал – 2008

17.04.2008г. / 10 12ч.
Аз жената
Абитуриентски бал – 2008

Абитуриентските балове скоро ще завладеят училищата, улиците и заведенията. Но отдавна са завладели мислите на суетните абитуриенти.

Какво да облека? Това е въпрос номер едно?
Има толкова богат избор на облекла и аксесоари, че свят да ти се завие.

Затова е по-добре първо да помислим като как искаме да изглеждаме:

като себе си – с нотка на официалност, но запазвайки своя стил на обличане;

като принцеса – може би времето на принцесешките рокли никога няма да отмине, защото как да изтриеш от съзнанието на една порастваща жена детските мечти? Ето един ден, в който те могат да се сбъднат и ние да бъдем принцесата на бала – с рокля с много волани, прозрачни пантофки и блестящи огърлици, а защо не и една малка семпла коронка. Като ще се маскираме на принцеса, то поне да е както трябва.

Чудя се защо все още на никого не му е хрумнало да вземе рокля под наем от многобройните къщи за маскарадни костюми – хем ефектността ще е гарантирана, хем мероприятието няма да ни излезе стотици хиляди левове;

като холивудска звезда – от страни изглежда, че повечето абитуриентки полагат неимоверни усилия, за да изглеждат като холивудски звезди – бляскави, скъпи и неповторими.

Но именно подражанието води до повторяемост и еднаквост.
И за този ефект се плаща най-много: блестящите сребристи рокли по условие са най-скъпи. Някой абитуриентки освен да подновят гардероба си се опитват да променят и визията си – нови силиконови устни, нови гърди, като че ли старите вече толкова са се амортизирали!

Но това е денят, в който децата порастват и имат правото да изглеждат както искат. Всяко момиче избира само за себе си дали иска да е вечно непорастващата лолитка или новата секс икона на града. По това какво избират младите, учителите им и родителите им могат да си направят равносметка доколко са се справили с възпитанието им (в случай, разбира се, че са си поставяли някакви такива високи морално естетически цели).

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
гергана ( преди 11 години )
"денят, в който децата порастват и имат правото да изглеждат както искат"Били пораснали, как пък не! Завърших тази година и смятам, че много малко от моите съученици и съученички (за щастие вече бивши) са пораснали и готови за живота. Повечето цял живот ще висят на ръцете на родителите си - ама те са си виновни, че така са ги възпитали. Ако изобщо са ги възпитавали...
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
2 rate up comment 0 rate down comment
Евелина ( преди 11 години )
Моят бал беше на 23.05 1993 г. и тази година ще правим другарска среща на 15 г. от завършването. Въпреки, че са минали толкова вече години винаги на този ден се връщам в мислите си пак в онзи слънчев ден с всички близки около мен, щастливи и разплакани гледащи ме като най-красивата на този свят. Моите баби и дядовци, които са живели с надеждата да видят първата си внучка вече завършила училище и малкото момиченце за тях се превърнало в красива жена като принцеса от приказките . Незабравими мигове, красиви и вечни дано всеки има възможност и късмета да ги изживее и особено с най-близките си хора. Пожелавам ви го от сърце .
отговор Сигнализирай за неуместен коментар