V национален конкурс за млади стилисти и дизайнери

22.04.2008г. / 10 20ч.
Аз жената
V национален конкурс за млади стилисти и дизайнери

Европейска изгряваща мода 2008

Създайте тенденции в пролетно-летните колекции 2009 !

Изразете себе си и Вашите идеи чрез художествени скици с езика на форми, цветове и материи чрез свободен избор на раздел, категория и тема:

Раздел Моден дизайн
в категории:

Текстил, Плетиво, Детска мода, Интимно (бельо и бански), Мъжка мода, Връхни облекла и кожи, Спортно-елегантна младежка мода, Конфекция, Вечерни облекла, Висша мода, Сватбена мода, Аксесоари: обувки и чанти, Интериорен дизайн.

Раздел Сценично изкуство
в категории:
Дневни прически, Вечерни прически, Прически висша мода, Дневен грим, Вечерен грим, Сценичен грим, Модна фотография, Модна хореография, Модна сценография, Режисура на моден спектакъл, Детски модел, Модел – девойки, Модел – мъже, Фотомодел.

Награди:
I награда – статуетка; 4 участия в модни дефилета; tv & on line излъчвания. Публикации в списание Studio Nadin Style и дистрибуторски продажби в световните on line магазини на eBay за период до 3 години.
II награда – диплом; 2 участия в модни дефилета; tv & on line излъчвания. Публикации в списание Studio Nadin Style и дистрибуторски продажби в световните on line магазини на eBay за период до 2 години.
III награда – диплом; 1 участие в модно дефиле в Пловдив; tv и on line излъчвания. Публикации в списание Studio Nadin Style и дистрибуторски продажби в световните on line магазини на eBay за период от 1 година.

Специални награди:
Представяне на България в европейското издание на конкурса. Стипендия за обучение по моден дизайн. Едноседмичен стаж с пълен цикъл в българска модна къща. Тригодишно участие в Международна дизайнерска борса за договаряне на дизайнерски и сценични ангажименти. Издаване на DVD диск с финалните спектакли на конкурса, разпространение и продажби с хонорари от авторски права за финалистите. Фотоизложби и ангажименти за победителите в раздел Сценично изкуство. Ангажименти с договори в Модни агенции, членове на Национална камара за рекламни лица, фотомодели, обучения и участия на подиум.

I Кръг краен срок за участие: 30 април 2008

За Раздел Моден дизайн: Очакваме по 5 броя Ваши непубликувани скици за всяка избрана категория в размер A3 (25-45см), без надписи. Скицата трябва да бъде придружена с описателен текст в 2 кратки изречения за представения модел. За Раздел Сценично изкуство: За категориите “Прически” и “Грим” се изпращат по 5 фотоса A3 (25-45см) на Ваши рекламни лица с изпълнението на проекта Ви в избраната тема и кратък описателен текст. За “Модна фотография” участието е с 5 фотоса в размер A3 (25-45см) в избраната тема. За категория “Модна хореография”, “Модна сценография” и “Режисура на моден спектакъл” се участва като изпратите по 5 броя текстови и образни проекти на хореографии, сценографии или режисури на модни спектакли в категория и тема по избор. За категориите “Модел” и “Фотомодел” изпратете по 5 Ваши фотоси в цял ръст и лице, изразяващи тема по избор.

Важи пощенското клеймо. Материали на място в офиса се приемат до 18.00часа на посочения като краен срок за участие: 30.04.2008 г.

II Кръг 24 май 2008 – 25-27 юли 2008 г., София

Обявяване на номинации I кръг. Участие в IV-та Лятна академия за моден дизайн чрез открити фотосесии, демонстрации на стайлинг и художествени умения. Изложба. Награждаване със сертификати за най-добри идейни проекти по скица на участниците в Раздел “Моден дизайн” и за цялостно визуално представяне на участниците в Раздел “Сценично изкуство”. Обявяване на класираните от II кръг за финал.

III Кръг
14-15 септември 2008 г., София
Спектакли на финалистите. Крайно класиране и награждаване. Коктейл.

Регистрация: Изпращайте Вашите материали с автобиография на адрес: Пловдив4000, ул.“Кн. Ал.1 Батенберг”51. В чест на Програма “Междукултурен диалог 2008” на Европейския Съюз и годината на европейския моден дизайн. Не се заплаща такса за участие. Пълноправни или асоциирани членове и новорегистрирани в Националната камара за мода получават по 5 точки бонус при оценяване на I -ви кръг и участието им във II-ри и III-ти финален кръг. За членство: www.camaramoda.bg

Коментирай