Модно ревю на стълби

23.04.2008г. / 16 03ч.
Аз жената
Модно ревю на стълби

След като ни качиха на покрива на бизнес-сграда и ни ''изолираха'' в столична галерия, известна марка за пореден път ни изненада с нестандартно представяне на новата си колекция Пролет/Лято 2008 на стълбите на Института по имунология и биология към БАН в София. Испанската марка показа на 22 април новите си тенденции и индивидуалния си стил в мъжкия и дамския гардероб под открито небе. Специален участник в ревюто на модната марка беше Станислав Яневски, познат като Виктор-Крум от филма ''Хари Потър и Огненият бокал''.

Новата мъжка и дамска колекция Пролет/Лято 2008 е вдъхновена от смесването на елементи, които на пръв поглед изглеждат несъвместими, но които са съединени, за да се постигне ярко индивидуален стил – изненадващ и възхитителен. Той комбинира емоционалното с рационалното, природното с градското, модерното с класическото и спокойното с активното, добавяйки усещане за близост с дрехите по уникален начин. Новите идеи могат да се появят от вече съществуващи неща, по-свежи и по-обогатени от оригиналните елементи.

Мъжката колекция е разделена на следните линии:

Рай
Пренесете се в мястото на вашите мечти само като затворите очи. Един жест, песен, поглед, предмет, могат да ви пренесат хиляди километри за една секунда. Нашата цел е дрехите ни да ви отведат в тези далечни места. Искаме да ви поканим на безлюдни острови, плажове и заливи, в земята на изгубените сърфисти. Естествени тонове, комбинирани с тъмни цветове, които са изгубили от блясъка си след толкова много дни под тропическото слънце. Състарен памук и лен са материите, използвани при късите панталони тип ''Бермуда'' и леките якета. Сините дънки са измити, изсветлени и винтидж. За любители на залези и плажни откачалки.

Модерните герои
Ако има едно място, истински изразяващо сливането на елементи, то това място е града. Мегаполисите са смес от есенции, аромати и цветове. Ние фокусирахме вниманието си върху две конкретни групи:
Тези, които обичат откритията, но искат да останат верни на своя небрежен стил. Комбинация от тонове като светло сиво и бяло, с ярко жълто, бледо тюркоазено и лайм зелено. Те се отличават дори облечени в черно-бяло рае, изпъстрено с послания и различни мотиви.
Градските герои. Анонимни характери, които са винаги наблизо, за да ти подадат ръка в нужда. Ние ги виждаме облечени в смели, контрастни цветове. Облеклото на уличния, шикозен герои на Springfiled е с големи букви в стил 80-те и малко неонови цветове, за да се постигне футуристичния стил.

На курорт
Какъв по-добър имидж от порещ вълните кораб, който да ни напомня за лятото? Най-добрата възможна метафора, описваща живота. Кораб, чийто екипаж се радва на пътуването в компанията на дивата природа. Морски стил с военноморски препратки, в по-наситени цветове и графики, които ни напомнят за Ривиерата. Червено и бяло, синыо и жълто добавят цвят към палубата на нашия кораб.

Дамската колекция се състои от следните линии:

Хипи поезия
Една модерна, небрежна история с градски привкус, вдъхновена от 70-те години на миналия век, е сред линиите в дамската колекция на испанската марка. Флоралните принтове и меките платове придават хипи усещане. Широки панталони, прилеп-ръкави, големи обеми, А-образни форми, супер дълги поли, бродерии и много цветове са отговорни за женствения и романтичен дух.

Дъщерята на моряка
Дамската колекция на Springfield за пролетта и лятото е вдъхновена също така и от естествената красота на рибарските дъщери, представяйки една фриволна, морска история, интерпретирана по чувствителен и женствен начин. Дизайнерите на марката създават нов външен вид с различни нюанси на синыо, смесено с много бяло, леко изсветляло червено и свежо жълто. Раетата в различни вариации са комбинирани с флорални принтове. Меките, избелели завършеци и ръчно изработените елементи придават на морската история ново лице. Модерни силуети, детайли, игра с обемите, големи копчета отговарят на желанията на момичето Springfield.

Смесица от култури
Сред другите линии в новата колекция на Springfield е тази, вдъхновена от пътешествениците и техните преживявания в различни части на света. Цветове и елементи от африканската, азиатската и индианската култури, както и от аборигените от Нова Зеландия и Австралия, всички те са източник за създаване на ново, модерно лице на тази етническа приказка. Овалните форми са ключов елемент в силуетите от тази линия.

Минимализъм
Отново градска история, но този път вдъхновена от 60-те години. А-образни форми и кукленски силуети са ключовите елементи. Изчистени тъкани, някои с блестящи покрития, а други със светли цветове, гарантират модерния, градски вид. Геометрични принтове, големи копчета, блестящи украшения ни пренасят в атмосферата на отминалите години.

Коментирай