Японка спечели конкурс за модно бельо

04.08.2008г. / 10 50ч.
Аз жената
Японка спечели конкурс за модно бельо

Мидори Матсуо (20 г.) от Япония спечели 15 000 евро в конкурса “Triumph Inspiration Award ‘08”. Тя успя да впечатли взискателното жури със специален модел бельо, наречен “Под кожата”. Като допълнение към наградата, печелившият модел ще бъде адаптиран от дизайнерите на “Триумф” и ще се продава в селектирани бутици на марката по света.

“Triumph Inspiration Award ‘08” е предизвикателство, което германският производител на бельо “Триумф” отправи към студенти от престижни училища по мода и дизайн в целия свят. Те трябваше да създадат модел, състоящ се от сутиен с банел и долна част, концептуално обвързан с мотото “Женско обаяние”. Момчета и момичета от 31 страни показаха талант и вдъхновение, и демонстрираха своите дизайнерски предложения по време на невероятно шоу, проведено в олимпийската столица Пекин. Експертното жури, което оценяваше достойнствата на моделите, участващи в конкурса, включваше холандското дизайнерско дуо Виктор и Ролф, датския супермодел Хелена Кристенсен, германската топфотографка Елен вон Унверт, китайският топмодел и актриса Лу Ян и Ян Розенберг от “Триумф”. Водещите критерии, които трябваше да спазват младите дизайнери, бяха иновация и креативност при интерпретирането на дизайнерската тема, индивидуалност и уникалност, концептуалност, естетичност, качество на дизайна и изпълнението, както и оригинална презентация. “Най-много ни допадна фактът, че студентите бяха помолени да избегнат комерсиалната страна на нещата. Така нищо не ги ограничаваше”, заявиха Виктор и Ролф.

Освен Мидори Матсуо, още двама отличници се качиха на почетната стълба на “Триумф”. Тереза Баклер на 21 г. от Германия спечели 10 000 евро. Тя беше класирана на второ място със своя модел, носещ името “Имало едно време”. Стине Фагервик-Росен на 28 г. от Норвегия зае третото място и получи награда от 5 000 евро. Неговият модел носеше странното име “Желание за красива безвкусица”. Отличниците в конкурса получиха своите награди лично от олимпийския шампион Линфорд Кристи и актрисата Мишел Лий. Българските представители от “Триумф Интернационал” (София) обещаха, че в следващото издание на конкурса ще се включи и нашата страна.

* * *

Българка спечели третото място на световен конкурс за красота

Еротичното бельо
Изборът на дамско бельо е проблем на самата жена

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
jesika ( преди 11 години )
0 rate up comment 0 rate down comment
stefi ( преди 11 години )